- Når jeg først skulle rammes av kreft, kunne jeg ikke vært i bedre hender!

Geir (58) fikk påvist kreft i en knute i skjoldbruskkjertelen etter biopsi. - Jeg hadde ikke noen særlige symptomer. Det var egentlig litt tilfeldig at jeg oppdaget det; jeg kjente at det var en forskjell på den ene siden av halsen. Takket være Storebrand og Aleris fikk jeg rask behandling!

Geir dro rett til legen etter at han hadde kjent forskjellen på halsen. Legen slo fast at det var en knute i skjoldbruskkjertelen, og anbefalte at det det ble tatt prøve av den. Da tok Geir kontakt med forsikringsselskapet sitt Storebrand hvor han har helseforsikring. Han ble raskt sendt for å ta biopsi hos bryst- og endokrinkirurg Joanna Majak Gundersen ved Aleris Frogner i Oslo.

 

- Jeg fikk naturlig nok mange skremmende tanker, men jeg følte meg veldig godt i varetatt hos dr Gundersen. Der fikk jeg god informasjon, hun var empatisk og jeg følte meg trygg.

 

Geir har hatt litt trøbbel med skjoldbruskkjertelen tidligere da han har lavt stoffskifte, men han hadde ikke problemer med å svelge eller andre symptomer på at det skulle være kreft i skjoldbruskkjertelen.

 

- Biopsien gikk veldig fint. Det er ikke vondt, og når du er i en slik situasjon, gjør du det du kan for å få svar. Det er vondere å få sprøyte hos tannlegen, smiler Geir.

 

Kreft i skjoldbruskkjertelen forekommer relativt sjelden og utgjør omtrent én prosent av alle krefttilfeller i Norge. Utredning av mulig kreft i skjoldbruskkjertelen krever inngående kunnskap om sykdommen. Det er gode prognoser ved kreft i skjoldbruskkjertelen, og hos de aller fleste vil kreften være helt borte etter endt behandling.

Geir ble operert ved Haukeland sykehus i Bergen og er nå kreftfri.

 

Ønsker du mer informasjon om utredning av knute i skjoldbruskkjertel hos Aleris?

Du kan lese mer om tjenesten her