Øyelokkoperasjon - fjerning av poser og løs hud

Med tiden blir huden rundt øynene våre mindre elastisk, og de små musklene rundt øynene mister spensten. Hos noen synker også øyenbrynene nedover. En kombinasjon av dette kan gi hengende øyelokk og poser under øynene. I noen tilfeller blir øyelokkene så tunge at de henger over deler av øyet. Dette kan føre til sviende, røde øyne, innsnevring av synsfeltet og hodepine. 

Poser og løs hud over og under øynene kommer med alderen

Ofte er tilstanden delvis arvelig. Den rynkede huden i ansiktet skyldes nedsatt elastisitet av huden. Posene forårsakes av utbuling av fettvev fra øyehulen. Området rundt øyet består ytterst av et meget tynt, fint hudlag med flere følenerver enn de fleste andre steder på kroppen. Under huden er det muskulatur. I det øverste øyelokket er det små muskler som åpner og lukker øyelokket. Rundt øyeeplet ligger det også muskler som hjelper til med å åpne, lukk eller knipe øyet sammen. Med tiden mister huden en del av sin elastisitet. Dette kan medføre et overskudd av hud og utbuling av fettvev som kan gi hengende øyelokk og poser under øynene. Tilstanden kan være arvelig.

 

Tunge øyelokk

Tunge øyelokk kan skyldes flere forhold. Det kan være medfødt på grunn av lavt sittende øyebryn, men oftest utvikler det seg med årene på grunn av overskudd av hud, muskler og fett. I de fleste tilfeller skyldes det en kombinasjon av slapp hud på øvre øyelokk og en nedsynking av øyebrynene. I en del tilfeller kan hudfoldene på de øvre øyelokkene bli så store at de dekker ned over øyet. Dette kan medføre en innsnevring av synsfelt, sviende røde øyne og eventuell hodepine.

 

Poser under øynene

De små musklene rundt øynene kan også bli mer slappe, og det betyr at det fine fettvevet bak øyelokkene kan fremstå som tydelige poser under øynene. Ved hjelp av kirurgi kan man fjerne et eventuelt hudoverskudd på øyelokkene, stramme opp musklene og fett. Inngrep på øvre og nedre øyelokk kan gjøres hver for seg eller samtidig.

 

Passer det for deg?

Om du har løs hud på øynene eller poser under øynene kan du være egnet for en øyelokksoperasjon for å fjerne løs hud og utbulende fett. Men en del pasienter som er plaget av tunge øvre øyelokk har ved nærmere undersøkelse såkalte hengende øyebryn. Dette kan være årsaken til hudoverskuddet på de øvre øyelokkene. En øyelokksoperasjon er derfor lite egnet for hengende øyebryn. Da kan man isteden eventuelt vurdere øyebrynsløft eller panneløft. I sjeldne tilfeller er et "tungt" øyelokk forårsaket av en dårlig fungerende løftemuskel til det øvre øyelokket, noe som eventuelt tilsier en helt annen type inngrep.

 

Hva skjer under en øyelokksoperasjon?

Ved hjelp av kirurgi fjernes et eventuelt hudoverskudd på øyelokkene, som strammer opp musklene. Inngrep på øvre og nedre øyelokk kan gjøres hver for seg eller samtidig. Kirurgen vil gi deg grundig informasjon om hva som vil skje på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet og når du vil se det endelige resultatet.

 

Aleris tilbyr uforpliktende konsultasjon for øyelokksoperasjon, fjerning av poser og løs hud. 

Fyll ut dette skjemaet, så tar vi kontakt med deg!

Jeg ønsker konsultasjon!

Velkommen til Aleris!