Ofte stilte spørsmål om fettsuging

Hvem kan få fettsuging med liposkulptur? 

I prinsippet kan alle kvinner og menn over 20 år bli vurdert med tanke på operasjon. Er du overvektig vil det være gunstig for resultatet, samtidig som det reduserer risikoen for komplikasjoner, hvis du klarer å slanke deg før operasjonen.

Våre dedikerte kirurger vurderer alltid det som er best for deg. Iblant kan de komme til den konklusjon at andre operasjoner eller behandlinger kan være et bedre alternativ for deg.

Fungerer fettsuging som en slankemetode? 

Fettsuging er ingen slankemetode. Du vil ikke gå ned mange kilo etter en fettsuging. Arvelige og/ eller hormonelle forhold bidrar til at fettansamlinger på ulike deler av kroppen kan være vanskelig eller umulig å slanke vekk. Fettsuging er et effektivt inngrep som fjerner fettansamlingene for alltid.

Kan jeg kombinere fettsuging med annen behandling? 

Mange opplever at huden er løs eller hengende etter graviditet eller kraftig vektnedgang. I slike tilfeller er ikke kun fettsuging tilstrekkelig for å korrigere og glatte ut magen. Fettsuging kombinert med bukplastikk er noen ganger nødvendig for å oppnå det beste resultatet.

Hvordan foregår inngrepet? 

Ved en fettsuging injiserer man først en saltvannsløsning med lokalbedøvelse i fettvevet under huden. Saltvannsløsningen løser opp fettet og gjør det lettere å fettsuge. Løsningen inneholder også litt adrenalin som gjør at blodkarene trekker seg sammen og dermed minsker risikoen for blødning og blåmerker etter operasjonen. Med denne teknikken kan man fjerne flere liter fett under én og samme seanse på en trygg måte. Behandlingen kan gjøres enten med kun lokalbedøvelse eller med lett narkose etter pasientens ønske.

Med hjelp av en kanyle som er koblet til en sprøyte suger så kirurgen ut det oppløste fettet via de små hullene. Kanylen føres frem og tilbake i fettvevet og lager dermed hulrom og ganger i vevet. Når fettsugingen er ferdig, får pasienten på seg et kompresjonsplagg og dette er med og presser hullene i fettvevet sammen. Etter noen uker har kroppen dannet arrvev som holder sammen det fett som er igjen etter operasjonen.

Du kan reise hjem etter behandlingen men du vil nok kjenne deg litt trett og uopplagt de første timene etter operasjonen. Sterke smerter etter en fettsuging er uvanlig men de fleste vil ha behov for noe smertestillende et døgn eller to etter operasjonen. Du vil få god informasjon før du forlater klinikken om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter operasjonen.

Resultatet etter fettsugingen 

Resultatet etter en fettsuging blir som oftest meget bra, men det er viktig å understreke at fettsuging ikke er noen slankemetode. Undersøkelser viser at det er under 5% som ønsker justering av resultatet. Vi fjerner bare lokaliserte fettansamlinger i områder på kroppen som «trekker» seg sammen etter operasjonen, slik at det ikke blir igjen løs hud etter inngrepet. Dermed blir resultatene som regel veldig fine.

Mange hevder at cellulitter blir bedre eller borte etter fettsuging. Vi informerer om dette under konsultasjonen, men lover ikke noe på dette området.

Ved fettsugingen fjernes fettcellene permanent. Dette betyr at dersom vekten øker etter inngrepet vil man ikke få tilbake de lokaliserte fettansamlinger som ble sugd bort fra eksempelvis lår, rumpe, midje eller mage. Alle fettceller i området blir imidlertid ikke fjernet under inngrepet og de som er igjen vil kunne øke i størrelse ved en vektoppgang. Dette innebærer at man da vil legge på seg mer jevnt over hele kroppen, også i behandlede områder.

Bli arrene etter en fettsuging veldig synlige? 

Snittene legges ofte i hudfolder eller gjemt under for eksempel bikinitruse. De er svært korte, kun ca. 0,5–1 cm og dette medfører at arrene i praksis ikke synes uansett når det har gått litt tid etter operasjonen.

Hvor går BMI-grensen ved fettsuging? 

Ved privatfinansierte inngrep eksisterer ikke en BMI-grense. Men ved en BMI på ca. 30 og over er det en økt risiko for komplikasjoner. Derfor må inngrepets art og størrelse nøye vurderes opp mot hvilken BMI pasienten har og hvilken risiko dette kan utgjøre. Dette vil plastikkirurgen avgjøre i en konsultasjon.

Det er viktig å understreke at fettsuging ikke er en slankemetode. Fettsuging dreier seg om figurforming. Man kan ikke fettsuges til å bli slank. Derimot kan man forme eksempelvis midje/ hofter/mage/lår/legger slik at figuren fremstår slankere. Plastikkirurgene hos Aleris vil alltid gjøre en individuell vurdering av pasienten for å finne ut av hva som er best mulig og hva som er å anbefale.

Uforpliktende konsultasjon  

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med en fettsuging, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. Det er fint om du på forhånd skriver ned alt du lurer på i forbindelse med en fettsuging, så du sikrer at du får alle svarene du trenger for å ta en beslutning.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig for å finne en time som passer for deg.

Jeg ønsker konsultasjon!