Brystreduksjon

Store og tunge bryster kan gi smerter i nakke, rygg og skuldre og også problemer med å finne BH og klær som passer. Mange kvinner vet ikke at man kan bli operert for dette og går i årevis med unødvendige plager. Mange opplever en forbedret livskvalitet etter brystreduksjon.

Ved en brystreduksjon fjernes det brystvev slik at brystene blir mindre og de blir samtidig løftet. Etterpå blir de fleste bedre eller helt bra av sine plager. Ofte forteller kvinnene at de har fått et nytt liv etter en brystreduksjon.

 

Brystreduksjon kriterier

Hvem kan få brystreduksjon? Kvinner som er plaget av store bryster kan ha god nytte av en brystreduksjon. Det kan være at man plages med smerter i nakke, skuldre og rygg, har problemer med å finne klær som passer, eller at man finner det sjenerende ved fysisk aktivitet eller i sosiale settinger.

For å få et tilfredsstillende kosmetisk resultat av en brystreduksjon er det viktig at du ikke er overvektig. Din Body Mass Index (BMI) bør være under 27 før vi anbefaler en brystreduksjon. BMI regnes ut med vekt ÷ (høyde x høyde).

Eksempel Vekt 72 kg ÷ (1.65 cm x 1.65 cm) = BMI 26,4.
Vurderer du å få barn i nær fremtid, anbefaler vi at operasjonen utsettes til etter fødsel og amming.

 

Holdbarheten av resultatet

Kroppens naturlige aldringsprosesser fortsetter, og vil med tiden endre resultatet. Hvor raskt kroppen eldes er individuelt og avhenger blant annet av arvelige faktorer, røyking og forandring i vekt. Utover dette er det viktig å huske at operasjoner generelt er forbundet med en viss risiko og forbigående ubehag.

 

Uforpliktende konsultasjon

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med en brystreduksjon, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. 

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig for å finne en time som passer for deg.

Jeg ønsker konsultasjon!