Vurderer du fettsuging?

Fettsuging er framfor alt egnet til figurforming av normalvektige. Det vil si fjerning av usymmetriske og uønskede fettansamlinger. Slike områder kan være innside lår og knær, legger, hofter/flanker, mage, dobbelthake og bryster hos menn. Mange forveksler fettsuging med overvektskirurgi, som er et kraftig hjelpemiddel for å bli kvitt alvorlig overvekt. Fettsuging er først og fremst egnet til å bedre figuren til normalvektige personer.

Hvem er egnet for fettsuging? 

Fettsuging er generelt velegnet for å korrigere kroppens konturer. Lokale fettansamlinger samles på ulike kroppsdeler og kan gi en uharmonisk kroppsfigur. Det vanligste målet på kroppsfett er BMI, og verdier fra 19 til 25 regnes som normalvektig. Det er altså i denne vektgruppen fettsuging har sin plass i estetisk plastikkirurgi. Aleris' øverste grense for fettsuging er BMI på 27. De vanligste områdene å behandle er lår, mage, hofter, midje, hake og bryster hos menn.

Operasjonen 

Operasjonen foregår dagkirurgisk i lokalbedøvelse med søvndyssende medisiner eller narkose. Det settes lokalbedøvende væske i aktuelle regioner som skal fettsuges. Fettsuging utføres gjennom 5-6 millimeter store hull i huden og etterlater seg som regel helt ubetydelige arr.

Huden vil være øm og bedøvet i operasjonsområdet etter operasjonen og det vil være smerter de første dagene. Det vil være hevelse og blålig misfarging av huden de første ukene etter operasjonen, men det normaliseres etter hvert.

Du vil ikke få sykmelding etter fettsuging da dette inngrepet er av kosmetisk indikasjon. Du bør ta fri fra jobben 2-10 dager helt avhengig av yrke du har og omfanget på fettsugingen.

Holdbarheten av resultatet 

Det kosmetiske resultatet av en fettsuging er avhengig av hudens kvalitet og spenst. I visse tilfeller må en fettsuging frarådes på grunn av hudens kvalitet. Ujevnheter i huden som for eksempel appelsinhud blir aldri bedre av en fettsuging, men kan derimot forverres. Har du mye løs hud bør det diskuteres om det heller anbefales å fjerne hud og fett kirurgisk. Ved fettsuging fjernes fettcellene på det aktuelle området helt, og de kommer ikke tilbake. Med gode kost- og mosjonsvaner kan du unngå at det oppstår fettansamlinger på andre deler av kroppen.

Uforpliktende konsultasjon  

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med en fettsuging, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. Det er fint om du på forhånd skriver ned alt du lurer på i forbindelse med en fettsuging, så du sikrer at du får alle svarene du trenger for å ta en beslutning.

Fyll ut dette skjemaet, så tar vi kontakt med deg!

Jeg ønsker konsultasjon!

Velkommen til Aleris!