Vurderer du ansiktsløft?

Med årene kommer rynker i ansiktet, furer i munnvikene og løs hud på halsen eller langs kjevepartiet. Mange opplever at de ser eldre ut enn de føler seg. Et ansiktsløft, eller "facelift", kan gjøre ansiktet flere år yngre. Ved ansiktsløft strammes huden i ansiktet og på halsen. Rynker blir glattet ut og overskuddshud fjernet. Ansiktsløft gir spesielt god effekt på kjeve- og hakeparti.

Hvem er egnet for ansiktsløft?

De fleste som kommer til oss for å foreta et ansiktsløft er mellom 45 og 60 år. Aldringsprosessen er ulik hos det enkelte individ, så når i livet "behovet" for en slik operasjon oppstår vil variere fra person til person. Et ansiktsløft vil ikke drastisk endre utseendet ditt, men vil virke foryngende. Vi har dyktige kirurger som alltid vektlegger et så naturlig resultat som mulig. 

Et ansiktsløft gjør ikke at hudens naturlige aldringsprosess stopper opp, så hos mange vil det oppstå behov for å gjøre et nytt ingrep etter 10-15 år. 

Før operasjonen

Før inngrepet får du møte til en konsultasjon hos kirurgen der du kan stille spørsmål og få informasjon om operasjonen. Du får tilsendt brev med operasjonstidspunkt, informasjonsskriv og resept på antibiotika og smertestillende medisiner.

Operasjonen

På operasjonsdagen får du snakke med anestesilege og kirurg. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse og sedasjon og tar ca 2 timer. Arret blir plassert fra det behårede området i tinningen, ned foran øret, rundt øreflippen, i folden bak øret og på tvers inn i dte behårede området bak øret. Ansiktshuden blir løsnet fra underlaget fremover på kinn og nedover på hals. Overflødig hud blir fjernet og muskel-/bindevevshinnen som ligger under huden blir strammet opp. Ved behov for å stramme opp musklene under haken vil det også bli lagt et snitt her. Huden sys sammen med innvendige sting og klips som skal fjernes etter en uke. Arrene tapes og det legges på en bandasje. Vanligvis er man i god form etter inngrepet og kan ganske raskt ta til seg føde og stå opp. Inngrepet er dagkirurgisk. Du må ha noen hos deg det første døgnet.

Etter operasjonen

Det er bra å få i seg rikelig med væske. Kvalme kan forekomme som reaksjon på smertestillende og beroligende medisiner. Etter 2 dager må du komme til sykehuset for å skifte bandasje og etter 1 uke må du kommer for å fjerne stingene. Arrene bør tapes til de er bleke. Det er viktig at du unngår store anstrengelser den første uken. Hodet bør holdes høyt når du ligger. Du må regne med en del hevelse og blåmerker de første 2-3 ukene. 

Komplikasjoner ved ansiktsløft

Blødning og infeksjon er sjeldne komplikasjoner. Hvis det oppstår en blodansamlig må denne fjernes. Det kan oppstå harde partier under huden. Disse vil mykne av seg selv, men det kan ta noen måneder. Det kan også tilkomme små pigmentflekker i huden. Følelsen i huden blir nedsatt etter operasjonen, men vil vanligvis komme gradvis tilbake. Arrene blir vanligvis lite synlige. Noen ganger kan det oppstå små sår som bruker lengre tid på å gro. Hvis det skulle oppstå komplikasjoner eller du har spørsmål kan du når som helst ringe oss eller komme til sykehuset slik at vi kan se på deg.  

Aleris tilbyr uforpliktende konsultasjon 

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med inngrepet, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. Det er fint om du på forhånd skriver ned alt du lurer på i forbindelse med inngrepet, så du sikrer at du får alle svarene du trenger for å ta en beslutning. 

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig for å finne en time som passer for deg.

Jeg ønsker konsultasjon!

Kirurgen vil gi deg grundig informasjon om hva som vil skje på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet og når du vil se det endelige resultatet.

Velkommen til Aleris!