Skip to Content

Skader og lidelser i skulder - Aleris i Trondheim

Skuldersmerter kan gi betydelig nedsatt funksjon både i arbeid, idrett og i daglige gjøremål. Symptomer for en rekke skulderplager eller -lidelser oppleves ofte som svært like. Vi kartlegger årsaken til dine skulderplager og gir deg den beste behandlingen.

Vi har bred og solid erfaring innen skader og lidelser i skulderen. Våre kirurger er spesialister innen ortopedisk kirurgi og har meget god faglig ekspertise i behandling av slike lidelser. MR- eller røntgenundersøkelse er ofte nødvendig for å finne den riktige årsaken til skulderplagene. Dersom det er behov for å sette inn skulderprotese, utføres dette ved Aleris Solsiden. 

Vi tar imot privatbetalende pasienter og forsikringstakere fra forsikringsselskapene vi har avtaler med.

  • For deg som er privatbetalende pasient, kan du ta direkte kontakt med oss for rask time til utredning og behandling.
  • Hvis du har helseforsikring så ta kontakt med ditt forsikringsselskap og be om at de bestiller en time for konsultasjon hos oss.

 

Inneklemming ("impingement")

Den vanligste lidelsen i skulderen kalles inneklemming hvor trange forhold i skulderen fører til irritasjon, forkalkninger og slitasjeforandringer i senevevet, eventuelt også rifter eller overrivninger av sener. Dette gir smerter i skulderen, spesielt når man løfter armen over skulderhøyde. Inneklemming i skulderleddet kan behandles ved en "kikkhullsteknikk" artroskopi der man gjennom millimeterstore åpninger renser opp og bedrer plassforholdene inne i skulderleddet.

 

Frossen skulder (frozen shoulder)

En annen vanlig skulderlidelse omtales som "frossen skulder" (frozen shoulder). Årsaken til denne tilstanden av stiv og smertefull skulder kan i mange tilfeller være ukjent (men i noen tilfeller ha sitt opphav i en akutt skade). Tidlig i forløpet av frosset skulder har pasientene ofte skuldersmerter om natten. Etter hvert stivner skulderen til og blir gradvis mer og mer ubrukelig. De fleste tilfeller bedres spontant i løpet av 1 til 2 år. En sjelden gang kan operasjon med løsning av leddkapselen være nødvendig.

 

Ustabil skulder

Akutt skade er den hyppigste årsaken til ustabil skulder. Noen ganger kan en allikevel ikke finne årsaken til plagene. Trening kan bedre plagene, men noen ganger er det oppstått skader i skulderen som opprettholder problemene. Da må en stabilisere skulderen operativt. Vi har lang erfaring med stabiliserende operasjoner i skulderleddet. Ta kontakt hvis du ønsker hjelp.

 

Slitasjegikt (artrose) og betennelse i skulder

Slitasjegikt og betennelsestilstander i skulderleddet gir smerter og symptomer som kan minne om skuldersymptomene ved inneklemming. Behandling av slitasjegikt er i noen tilfeller kirurgi, men oftest benyttes betennelsesdempende legemidler for å lindre plagene.

 

SLAP-skade

En annen skulderlidelse omtales som en SLAP-skade - løsning av øvre del av labrum (en menisklignende struktur) fra leddskålen i skulderleddet hvor den lange bicepssenen fester. Denne har ofte sitt opphav i en akutt skade, som ved en idrettskade eller lignende, og gir smerter, ofte baktil i skulderleddet. Diagnosen stilles ofte ved MR-undersøkelse, og behandlingen er et kirurgisk inngrep der labrum festes tilbake til beinet i leddskålen.

 

Skader i sener rundt skulderleddet (cuffruptur)

Når en sene eller et senefeste i skulderen ryker eller får en rift, omtales dette som en "cuffruptur". Dette gir smerter og nedsatt kraft i skulderen. Årsaken til cuffruptur er for unge mennesker ofte en akutt skade, for eksempel en idrettskade, men hos eldre mennesker kan rifter og avrivninger av sener i skulderen komme gradvis, for eksempel som ledd i forløpet ved diagnosen inneklemming. Skader i sener og senefester i skulderen påvises best ved en MR-undersøkelse. Skader på sener og senefester i skulderen behandles ved å sy sammen skaden med en såkalt "cuffsutur".

 

Bestill time hos Aleris i Trondheim på tlf. 73 95 45 50 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon hos ortoped

 

Kun 390,- 

Kom i gang med legetime på chat


Chatten er åpen hver dag
Kl 08:00-21:00

Les mer om hva legene kan hjelpe deg med på chat

Vi svarer så raskt vi kan!
Dersom du kontakter oss utenom åpningstidene, svarer vi så fort vi har anledning påfølgende arbeidsdag. 

For å ivareta ditt personvern må du logge inn med BankID. 

 

 

 

Back to top