Skip to Content

Lidelser i hånd og håndledd - Aleris i Trondheim

Mange tilstander i hendene og håndleddene kan gi smerter, nedsatt følesans og funksjon. Til og med små daglige gjøremål kan da by på utfordringer da hendene ikke fungerer godt nok. Vi tilbyr behandlinger som kan bedre din håndfunksjon.

Vår ortopediske avdeling har erfarne kirurger som er spesialister innen ortopedisk kirurgi. Vi jobber kontinuerlig med kompetanseutvikling for at du som kunde hos oss skal få de beste resultatene. Vår solide erfaring og ekspertise innen ortopedi er grunnen til at mange velger å bli behandlet hos oss.

Vi tar imot privatbetalende pasienter og forsikringstakere fra forsikringsselskapene vi har avtaler med.

  • For deg som er privatbetalende pasient, kan du ta direkte kontakt med oss for rask time til utredning og behandling.
  • Hvis du har helseforsikring så ta kontakt med ditt forsikringsselskap og be om at de bestiller en time for konsultasjon hos oss.

 

Triggerfinger

Ved triggerfinger kan en finger låse seg i en bøyd stilling eller den "smeller" ved bevegelse. Diabetikere og revmatikere kan få dette oftere enn andre, men også andre kan utvikle denne tilstanden. Triggerfinger kan forekomme på alle fingrene. Tilstanden triggerfinger oppstår når inngangen til fingerens seneskjede blir for trang i forhold til senens tykkelse, slik at denne ikke kan gli på en normal måte, på grunn av friksjon mellom sene og seneskjeden. Triggerfinger behandles enten ikke–kirurgisk med lokale injeksjoner av steroider, eller ved håndkirurgi, der seneskjeden spaltes for å gi bedre plass til den tykke senen.

 

Senesmerter (De Quervains tendinose)

Ved smerter utenfor håndleddet kan det være at du har utviklet De Quervains tendinose. Ved denne tilstanden er det strekkesenene til tommelen som er for tykke for seneskjeden. Dette gir smerter og verk i overgangen mellom tommel og håndledd, og medfører at pasientens hånd ikke fungerer godt i dagligdagse gjøremål . En vet ikke hvorfor noen utvikler De Quervains tendinose. Tilstanden behandles enten ikke-kirurgisk med lokale injeksjoner av kortison, eller ved håndkirurgi, der seneskjeden på ryggsiden av tommelen utvides.

 

Ganglion

Noen ganger kan det utvikles et såkalt ganglion ved et ledd eller en seneskjede. Et ganglion er et væskefylt hulrom utgått fra slimhinnen i et ledd eller en seneskjede. Innholdet i gangliet er det samme som leddvæsken, men i konsentrert form slik at det blir geleaktig. Gangliet gir symptomer i form av smerte og ubehag der hvor det er lokalisert, ofte på håndens eller håndleddets over– og underside, eller til selve seneskjeden (på fingrene). Av og til vil gangliet forsvinne av seg selv, og ingen behandling er da nødvendig. For de ganglier som ikke forsvinner av seg selv, og som enten av smertehensyn eller estetiske årsaker bør fjernes, er kirurgisk fjerning alternativet.

 

Karpaltunnelsyndrom (kronisk nervekompresjon)

En annen kjent lidelse i hånden kalles karpal tunnelsyndrom. Det er forårsaket av at en av håndens hovednerver kommer i klem i overgangen mellom håndledd og hånd, der denne nerven går gjennom en liten tunnel på undersiden av håndleddet. Når nerven kommer i klem, vil pasienten først oppleve å få symptomer om natten i form av kriblinger og dovning i hånden. Etter hvert oppstår mer konstant ubehag og smerte samt dovning og følelsesløshet i fingre også på dagtid. Etter ytterligere utvikling (dersom dette ikke blir behandlet) kan tilstanden medføre at tommelens muskulatur svinner.

Det er uvisst hva som er årsaken til at noen utvikler karpaltunnelsyndrom. Det forekommer ofte hos kvinner i alder mellom 40 og 60 år. Konservative behandlinger av karpaltunnelsyndrom består i å bruke en skinne om natten, samt bruk av legemidler. Alternativt behandles dette kirurgisk ved at man lager bedre plass til nerven som er i klem, slik at selve den mekaniske årsaken til nervekompresjonen fjernes.

 

Dupuytrens kontraktur

En håndlidelse som er spesielt utbredt i Skandinavia og som forekommer oftest hos pasienter over 60 år, omtales som Dupuytrens kontraktur. Dette er en tilstand hvor knuter eller strenger dannes i håndflaten eller på undersiden av fingrene. Disse kan være ømme og redusere evnen til å strekke ut fingrene. Tilstanden er ikke smertefull, og den opptrer i overhyppighet blant menn. Behandlingen av Dupuytrens kontraktur er kirurgi.

 

Bestill time hos Aleris i Trondheim på tlf. 73 95 45 50 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon hos ortoped

 

Kun 390,- 

Kom i gang med legetime på chat


Chatten er åpen hver dag
Kl 08:00-21:00

Les mer om hva legene kan hjelpe deg med på chat

Vi svarer så raskt vi kan!
Dersom du kontakter oss utenom åpningstidene, svarer vi så fort vi har anledning påfølgende arbeidsdag. 

For å ivareta ditt personvern må du logge inn med BankID. 

 

 

 

Back to top