Skip to Content

Lidelser i føttene - Aleris i Trondheim

Flere tilstander i foten fører til smerte, hevelse og instabilitet. Vi tilbyr ulike behandlinger for skjev stortå, stiv stortå, hammertå, overbelastning i fotens seneplate, nerveknuter på nerver som går til tærne (Mortons nevrom), tarsaltunell-syndrom og tretthetsbrudd.

Vi har bred og solid erfaring innen ortopedi

Våre kirurger er spesialister innen ortopedisk kirurgi og har meget god faglig ekspertise i behandling av skader og lidelser i føttene.

Vi tar imot privatbetalende pasienter og forsikringstakere fra forsikringsselskapene vi har avtaler med.

  • For deg som er privatbetalende pasient, kan du ta direkte kontakt med oss for rask time til utredning og behandling.
  • Hvis du har helseforsikring så ta kontakt med ditt forsikringsselskap og be om at de bestiller en time for konsultasjon hos oss.

 

Hammertå

Det kan oppstår feilstillinger i en eller flere små tær. Disse feilstilte tærne kan gi opphav til smerter og gnag, og i plagsomme tilfeller kan dette opereres.

 

Mortons tå

Som følge av overbelastning mot en nerve i forfoten, kan det i noen tilfeller oppstå en nerveknute (Mortons nevrom), omgitt av betennelse og arrvev. Dette gir smerter i forfoten der hvor nerveknuten er lokalisert, ofte med samtidig utstråling av smerten. Denne nerveknuten kan fjernes. Da forsvinner smerten, men samtidig må en være oppmerksom på at følesansen på innsiden av de tærne nerven ligger i mellom også forsvinner.

 

Hallux Valgus (skjev stortå)

Hallux valgus innebærer at stortåen blir skjev og vinklet inn som følge av sprik mellom første og andre mellomfotsben. Det oppstår en kul på siden av stortåens grunnledd som gir smerter og gnag i sko. Hvis ikke spesialsåler bedrer plagene kan en rette opp feilstillingen kirurgisk.

 

Plantarfascie tendinose (hælsmerter)

Plantarfascie tendinose innebærer en overbelastning i senekappen under foten. Smertene sitter som regel inn mot hælbeinet, og på røntgen ser en ofte en hælspore som gir mistanke om tilstanden. Dette er en tilstand som ofte bedres spontant i løpet av et år. Ved langvarige plager eller betydelige smerter kan en få hjelp av fysioterapeut med tøyningsøvelser og ev trykkbølgebehandling. Av og til må en også løsne seneplaten fra hælbenet kirurgisk.

 

Bestill time hos Aleris i Trondheim på tlf. 73 95 45 50 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon hos ortoped

 

Kun 390,- 

Kom i gang med legetime på chat


Chatten er åpen hver dag
Kl 08:00-21:00

Les mer om hva legene kan hjelpe deg med på chat

Vi svarer så raskt vi kan!
Dersom du kontakter oss utenom åpningstidene, svarer vi så fort vi har anledning påfølgende arbeidsdag. 

For å ivareta ditt personvern må du logge inn med BankID. 

 

 

 

Back to top