Skip to Content

cpap-1200x500.jpg

Søvnrelaterte pusteforstyrrelser (søvnapné)

Disse søvnlidelsene kjennetegnes ved forstyrrelser av pusten under søvn, og da spesielt i dyp søvn. Søvnapnè er den vanligste av disse, og rammer mellom 8-16% av den voksne befolkningen.

Les mer >

insomnia-1200x500.jpg

Insomni

De som plages av insomni har problemer med å falle i søvn og/eller holde på søvnen, eller de våkner veldig tidlig på morgenen. Ca 20% av befolkningen har insomni.

Les mer >

narkolepsi-1200x500.jpg

Hypersomnier

Mens insomni-pasienten sliter med å få til å sove, har hypersomni-pasienten det motsatte problemet. De har økt søvnighet, og kan sovne nesten hvor som helst og når som helst.

Les mer >

parasomni_1200x500.jpg

Parasomnier

Parasomnier er en samlebetegnelse på bevegelsesrelaterte søvnforstyrrelser. De vanligste formene er å gå eller snakke i søvne, nattlige skrekkanfall og/eller ufullstendig oppvåkning med forvirring.

Les mer >

sovnproblemer-1200x500.jpg

Døgnrytmeforstyrrelser

Kroppen har en indre biologisk klokke som er med på å bestemme når vi blir trøtte og når vi skal våkne. Når denne går for raskt eller for seint, oppstår døgnrytmeforstyrrelser.

Les mer >

sovnutredning.jpg

Om søvn

Søvn er en viktig del av livet – faktisk tilbringer vi nærmere en tredjedel av livet vårt sovende! Hvor lenge vi sover er allikevel veldig individuelt.

Les mer >

Back to top