Skip to Content

Hjerte- og karsykdommer - Aleris i Tromsø

Hjerte- og karsykdommer er en av de hyppigste dødsårsakene i Norge, og mange har en eller flere risikofaktorer uten å vite om det. Hos Aleris Tromsø kan vi tilby grundig hjerteutredning med kort ventetid. Har du henvisning fra lege, betaler du kun egenandel.

Vår hjertespesialist i Tromsø utfører full hjerteutredning

 

  • Ultralyd av hjerte
  • Arbeids EKG
  • 24t blodtrykk

De fleste som får et akutt hjerteinfarkt har normale kolesterolverdier.

En hjertesjekk vil avdekke om du har forhøyet risiko for utvikling av hjerte- og karsykdom, og i så tilfelle vil du få tilbud om videre oppfølging og behandling.

Vi har avtale med Helse Nord på konsultasjon hos hjertespesialist med ultralyd og belastnings-EKG. Det vil si at du kun betaler egenandel som ved et offentlig sykehus. For å benytte deg av avtalen trenger du en henvisning fra fastlegen.

 

Hjertesjekk hos Aleris Tromsø

Hjerteundersøkelsen gir spesialisten informasjon om ditt hjertes struktur og funksjon. Ved å undersøke hjertets størrelse, blodgjennomstrømning og bevegelighet av klaffer og hjertekammervegger, kan kardiologen avdekke risiko for hjertesykdommer slik at disse kan forebygges.

På bakgrunn av resultatene fra undersøkelsene og prøvene, vil legen gi deg en tilbakemelding med status, råd og veiledning. Hvis du ligger i faresonen for å utvikle hjertesykdom, kan forebygging spille en stor rolle i å holde hjertet ditt friskt. Noen ganger kan begynnende skade på hjertet, for eksempel «voksende hjerte» relatert til høyt blodtrykk, gå tilbake til det normale dersom det oppdages i tide.

Det er viktig å oppdage problemer med hjertet så tidlig som mulig, slik at vi kan hindre varige skader på hjertet og videre utvikling av sykdommen,

Hvis du har symptomer eller føler deg i risikosonen, bør du få sjekket hjertet ditt. De fleste hjerteproblemer kan oppdages med det riktige utstyret, og det finnes god behandling.

 

Er en hjertesjekk aktuelt for deg?

Undersøkelser hos hjertespesialist kan være nyttig for personer med hjertelidelser i nær familie, eller hvis man har en eller flere av følgende symptomer:

  • Brystsmerter
  • Hjertebank
  • Uavklart pustebesvær
  • Episoder med uregelmessig puls/hjertebank
  • Svimmelhets-/besvimelsesanfall
  • Hevelser i beina
  • Tungpustethet

 

Det kan også være hensiktsmessig med en hjertesjekk for personer som har høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller diabetes mellitus, eller for deg som ønsker en generell status på hjertehelsen din.

 

Timebestilling og andre henvendelser på tlf 77 66 21 30

.

Kun 390,- 

Kom i gang med legetime på chat


Chatten er åpen hver dag
Kl 08:00-21:00

Les mer om hva legene kan hjelpe deg med på chat

Vi svarer så raskt vi kan!
Dersom du kontakter oss utenom åpningstidene, svarer vi så fort vi har anledning påfølgende arbeidsdag. 

For å ivareta ditt personvern må du logge inn med BankID. 

 

 

 

Back to top