Skip to Content

Hjerte- og karsykdommer - Aleris i Tromsø

Hjerte- og karsykdommer er en av de hyppigste dødsårsakene i Norge, og mange har en eller flere risikofaktorer uten å vite om det. Hos Aleris Tromsø kan vi tilby grundig hjerteutredning med kort ventetid. Har du henvisning fra lege, betaler du kun egenandel.

Vår hjertespesialist i Tromsø utfører full hjerteutredning

 

  • Ultralyd av hjerte
  • Arbeids EKG
  • 24t blodtrykk

De fleste som får et akutt hjerteinfarkt har normale kolesterolverdier.

En hjertesjekk vil avdekke om du har forhøyet risiko for utvikling av hjerte- og karsykdom, og i så tilfelle vil du få tilbud om videre oppfølging og behandling.

Vi har avtale med Helse Nord på konsultasjon hos hjertespesialist med ultralyd og belastnings-EKG. Det vil si at du kun betaler egenandel som ved et offentlig sykehus. For å benytte deg av avtalen trenger du en henvisning fra fastlegen.

 

Hjertesjekk hos Aleris Tromsø

Hjerteundersøkelsen gir spesialisten informasjon om ditt hjertes struktur og funksjon. Ved å undersøke hjertets størrelse, blodgjennomstrømning og bevegelighet av klaffer og hjertekammervegger, kan kardiologen avdekke risiko for hjertesykdommer slik at disse kan forebygges.

På bakgrunn av resultatene fra undersøkelsene og prøvene, vil legen gi deg en tilbakemelding med status, råd og veiledning. Hvis du ligger i faresonen for å utvikle hjertesykdom, kan forebygging spille en stor rolle i å holde hjertet ditt friskt. Noen ganger kan begynnende skade på hjertet, for eksempel «voksende hjerte» relatert til høyt blodtrykk, gå tilbake til det normale dersom det oppdages i tide.

Det er viktig å oppdage problemer med hjertet så tidlig som mulig, slik at vi kan hindre varige skader på hjertet og videre utvikling av sykdommen,

Hvis du har symptomer eller føler deg i risikosonen, bør du få sjekket hjertet ditt. De fleste hjerteproblemer kan oppdages med det riktige utstyret, og det finnes god behandling.

 

Er en hjertesjekk aktuelt for deg?

Undersøkelser hos hjertespesialist kan være nyttig for personer med hjertelidelser i nær familie, eller hvis man har en eller flere av følgende symptomer:

  • Brystsmerter
  • Hjertebank
  • Uavklart pustebesvær
  • Episoder med uregelmessig puls/hjertebank
  • Svimmelhets-/besvimelsesanfall
  • Hevelser i beina
  • Tungpustethet

 

Det kan også være hensiktsmessig med en hjertesjekk for personer som har høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller diabetes mellitus, eller for deg som ønsker en generell status på hjertehelsen din.

 

Timebestilling og andre henvendelser på tlf 77 66 21 30

.


Aleris i media

Pressemeldinger og pressekontakter

Les mer

BMI-kalkulator

En BMI-kalkulator er et verktøy som raskt gir svar på hvor høy BMI du har. Body Mass Index (BMI) er en formel som viser forholdene mellom vekt og høyde.

Regn ut din BMI med BMI-kalkulator

De vanligste grunnene til urinlekkasje, og slik blir du kvitt det

Folk i alle aldre opplever å tisse på seg, eller at de må litt for ofte på toalettet. Det er et problem mange synes det er pinlig å snakke om, men det finnes hjelp å få.

Les mer

Noen få er genetisk disponert for eggstokk- og brystkreft

Er det opphoping av eggstokk- eller brystkreft i familien din bør du lese dette!

Les mer

Korona, forkjølelse eller allergi?

Symptomene på allergi, korona, forkjølelse kan være nokså like, og det kan derfor være vanskelig å skille dem fra hverandre. Dette bør du gjøre hvis du er usikker på hva plagene skyldes.

Les mer

Dette må du vite om tidlig ultralyd

Tidlig ultralyd blir stadig mer populært. Men hvor mye kan man faktisk se ved en slik tidlig undersøkelse? 

Les mer
Back to top