Skip to Content

Hjertespesialist på Strømmen

Hjerte- og karsykdommer er den hyppigste dødsårsaken i Norge, og mange har en eller flere risikofaktorer uten å vite om det. Aleris Strømmen tilbyr grundig hjerteutredning med kort ventetid hos hjertespesialist.

Bestill time her

Du kan selv velge en time som passer deg.

Er du i risikosonen for hjerteflimmer?

 

Over 10.000 nordmenn får hjerneslag hvert år

Hvert år får over 10.000 nordmenn hjerneslag. Konsekvensene av et hjerneslag kan variere avhengig av størrelsen på slaget. Noen pasienter får ubetydelig endret funksjon, mens noen ender opp sengeliggende, og noen mister livet.

Forekomsten av hjerneslag har vært fallende de siste årene, og det er mye man kan gjøre for å redusere sin egen risiko for å få hjerneslag.

Det som er sunt for hjertet er også sunt for hjernen. Grepene som beskytter mot hjerteinfarkt beskytter også mot hjerneslag. Våre leger kan måle både blodtrykket og kolesterolet ditt. Har du høyt blodtrykk eller kolesterol, kan du få behandling. Røyking og overvekt er også uheldig.

Uregelmessig hjerterytme, gjerne kalt hjerteflimmer, eller atrieflimmer på legespråk, øker også risikoen for å få hjerneslag. Opplever du hjertebank eller føler at hjertet slår uregelmessig, kan dette være tegn på nettopp atrieflimmer. Mange med atrieflimmer har ingen eller kun lette symptomer, noen merker kun at de lettere blir slitne, tungpustet eller svimle. Hjerteflimmer kan behandles, og den økede risikoen for å få hjerneslag kan reduseres med riktig behandling.

 

 

Back to top