Skip to Content

Protesekirurgi i Stavanger

Ortoped Elin Haarr er en svært erfaren protesekirurg. Ved Aleris Stavanger vil hun utføre både hofteproteser og kneproteser.

Hofteprotese

Dr. Haarr bruker metoden moderne, muskelsparende bakre tilgang der vi ikke løsner muskelen. Fordelen med bakre tilgang er at vi også kan gjøre revisjonskirurgi i samme snitt uten å måtte lage et nytt snitt. Dette er den de fleste i Norge og internasjonalt bruker nå. Våre pasienter har i utgangspunktet ingen restriksjoner til bevegelse eller aktivitet i etterkant av operasjonen.

Pasienten reiser i hovedsak hjem neste dag, kan belaste fullt og det er ikke behov for krykker. De som velger å bruke krykker kan som regel slippe dem i løpet av de første dagene/ukene.

 

Kneprotese

Vi har i hovedsak to protestetyper tilgjengelig på Aleris i Stavanger. Vi bruker en veldokumentert, moderne, sementert protese (Triathlon) som helprotese i standard medial parapatellar tilgang. Dersom slitasjen kun er lokalisert på innsiden kan det være aktuelt med delprotese (Oxford). Hvilken protesetype som er aktuell for den enkelte beror på mange faktorer. Proteseoverlevelsen nå er 95 % på 20 år.


Mange årsaker til skuldersmerter

Her kan du lese om noen av de vanligste årsakene til smerter i skuldrene, og hva du kan gjøre hvis dette rammer deg.

Les mer

Kneleddet rammes ofte av artrose

Kneartrose er smertefullt og kan gi redusert livskvalitet. Her kan du lese om tilstanden.

Les mer

Tett samarbeid mellom ortoped og fysioterapeut gir de beste resultatene!

Med tett og personlig oppfølging sørger vi for at pasienten forholder seg til den opptreningen som er riktig for dem

Les mer

- Ortoped Arne Kristian Aune var det eneste alternativet for meg.

Arne Kristian Aune har gitt meg to kneproteser og proteser i begge hofteleddene. Jeg har følt meg trygg og godt behandlet hele veien.

Les mer

- Jeg fikk god behandling og følte meg trygg på Aleris Rosenborgklinikken

- Ortoped Agnar Tegnander og hans team ved Aleris Rosenborgklinikken er svært dyktige, og jeg ble meget godt behandlet både før og etter min kneoperasjon, forteller Terje Bogen*.

Les mer

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne, også kalt «runners knee», er en tilstand som oftest oppstår hos de som driver utholdenhetsidrett eller -trening.

Les mer
Back to top