Skip to Content

Smerter i hofte og hofteledd

Kronisk smerte i hofteledd, innklemt benkant, brusk- og leddskader er indikasjoner på slitasje i hoften. Våre dyktige ortopeder har lang erfaring innen hofteplager og skader, og er noen av Norges fremste eksperter innen hofteoperasjoner.

Bestill time til ortoped

Fyll ut skjema, så tar vi kontakt.

Våre kirurger er spesialister innen ortopedisk kirurgi. Vi jobber kontinuerlig med kompetanseutvikling, slik at du som pasient hos oss kan være sikker på at alle våre kirurger og øvrige helsepersonell er faglig oppdatert til enhver tid. Hos oss er du som pasient alltid i fokus. Vår erfaring og kunnskap er din beste garanti for et godt resultat. Vi har kort ventetid.

  • For deg som er privatbetalende pasient, kan du ta direkte kontakt med oss for rask time til utredning og behandling.
  • Hvis du har helseforsikring så ta kontakt med ditt forsikringsselskap og be om at de bestiller en time for konsultasjon hos oss.

 

Hofteprotese

Skader eller slitasje i hofteleddet kan gjøre hofteoperasjon nødvendig. Hofteprotese (innsetting av et kunstig hofteledd) kan lindre smerter og bedre bevegeligheten i hofteleddet.

Hofteprotese innebærer at vi erstatter leddet, kule og skål, med kunstige leddflater. Det freses bort slitt leddflate i hofteskålen og settes inn en polyetylenskål som festes med beinsement (polymetylmetacrylat). Hoftekulen sages bort og det settes en stem ned i lårbeinet som er belagt med beinmineral (hydroksylapatitt) slik at den gror fast til ditt eget bein. Alternativt settes det ned en stem som festes med beinsement. På denne settes det en ny hoftekule. Protesene vi benytter ved Aleris Stavanger er godt dokumentert i vitenskapelige studier og nasjonale proteseregistre.


Mange årsaker til skuldersmerter

Her kan du lese om noen av de vanligste årsakene til smerter i skuldrene, og hva du kan gjøre hvis dette rammer deg.

Les mer

Tett samarbeid mellom ortoped og fysioterapeut gir de beste resultatene!

Med tett og personlig oppfølging sørger vi for at pasienten forholder seg til den opptreningen som er riktig for dem

Les mer

Kneleddet rammes ofte av artrose

Kneartrose er smertefullt og kan gi redusert livskvalitet. Her kan du lese om tilstanden.

Les mer

Om hofteprotese

En hofteprotese består som regel av fire komponenter; hode, stamme, kopp og foring. Her kan du lese om de ulike delene, og hvordan disse fungerer sammen.

Les mer

Hofteleddet - en oversikt

Hofteleddet forbinder benet med kroppen. Det er et stabilt ledd som styres av sterke muskler.

Les mer

Løperkne gir smerter på utsiden av kneet

Løperkne, også kalt «runners knee», er en tilstand som oftest oppstår hos de som driver utholdenhetsidrett eller -trening.

Les mer
Back to top