Skip to Content

Åreknutebehandling i Stavanger

Åreknutebehandlingen Aleris Stavanger tilbyr kan fjerne tyngdefølelse, spreng, smerte og hevelse i bena. For noen vil behandlingen hindre utvikling av hudkomplikasjoner med eksem og venesår. Kosmetisk skjemmende åreknuter kan fjernes.

Bestill time her!

Velg en time som passer deg.

Plages du av åreknuter?

Våre dyktige karkirurger Jørgen Vennesland og Trond Dyngeland tilbyr effektiv og moderne behandling. 

Mange opplever spreng, tyngdefølelse og hevelse i bena utover dagen og i varmt vær. Jobb eller fritidsaktiviteter oppleves som stadig mer slitsomt. Ofte skyldes dette feilfunksjon (klaffesvikt) i de overfladiske samleårene i bena. Noen har få synlige åreknuter (varicer), mens andre kan ha kosmetisk skjemmende åreknuter, men lite symptomer.

Ved en første, uforpliktende undersøkelse kartlegges omfang og utbredelse av åreknutene med ultralyd (fargeduplex). Den behandlingen som er best egnet for deg, blir forklart nøye. Ofte blir det best resultat ved å bruke en kombinasjon av flere behandlingsmetoder.

De mest moderne metodene er meget skånsomme og kan utføres i lokalbedøvelse med lite ubehag og få – eller ingen – dager borte fra vanlig aktivitet. Alle behandlinger gjøres med lokalbedøvelse, og mange er aktive fra første dag.

Kort fortalt kan man si at en åre med feilfunksjon og lekkasje – lukkes, det vil si tettes igjen – i stedet for å fjernes. Dermed kan du spares for gammeldags stripping, narkose og uker med smerter og sykemelding. Du kan selv velge om du vil følge med på behandlingen, helt våken, eller få en innsovningstablett med kort virketid. Du skal likevel kunne stå opp selv og spasere fra behandlingsbordet. Ved alle åreknuteinngrep reiser du hjem samme dag.

 

Steam eller laser

Steam (steam-ablasjon eller ”Steam Vein Sclerosis” er en teknikk hvor en åre med feilfunksjon – lukkes innenifra, altså tettes igjen - ved hjelp av varmen som frigis når damp blir til vann igjen. Damp har et større anvendelsesområde enn laser, fordi det også kan brukes i sidegrener på lår og legg, noe som sparer antall stikkhull eller småsnitt. Katetertuppen er bare 1,2 mm tykk.

”Grønn teknikk”. Faktisk forbrukes bare 0,08 ml vann til hver damp-puls. Dampen blir til rent vann igjen i løpet av 0,2 sekunder. Derfor er bare 2-3 ml rent vann nødvendig for å behandle en lang vene. Uten bruk av kjemiske virkestoffer er risikoen for allergiske reaksjoner meget lav.

Laser inne i åren (”endovenøst”) lager varme. Lys med bølgelengde 1470 nm tas opp i vannmolekyler. Det danner seg dampbobler og varmen virker i åreveggen, slik at den lukkes. Steam og laser er derfor to sider av samme sak, men laser virker ved en høyere temperatur. Fortynnet lokalbedøvelse settes rikelig rundt åren, oppover på låret eller nedover på leggen. Bedøvelsen hemmer varmesmerte, og vannvolumet klemmer åreveggen mot steam- eller laserkateteret. Dette er svært viktig for at varmen skal virke gjennom åreveggen og få den til å lukke seg varig. Bedøvelsesvæsken tar også opp overskuddsvarme. Det vil beskytte vevet rundt mot varmeskade.

 

Fjerning av åreknuter med "heklenålsteknikk"

Noen åreknuter passer ikke for innvendig varmebehandling med laser eller damp. Disse kan fjernes gjennom små stikkhull med heklenål eller en tynn pinsett. For å hindre siving av væske, kan det ev. settes et sting. Etter nærmere seks måneder er det hos de fleste knapt synlige merker i huden.

 

Skumsklerosering

Alternativt kan åreknuter og enkelte venestammer behandles med skleroserende skum. Et medikament som blandes med luft, settes inn og lukker åren kjemisk.

Etter noen uker omdannes den sammenklebede åren til en streng. Hvis skum settes inn med en tynn nål i spindelvevsårer, kalles det mikrosklerosering.

 

Oppfølging

Åreknuter har et arvelig og individuelt svært variabelt forløp. Denne disposisjonen opphører ikke etter behandling. Nye åreknuter kan utvikle seg.

Målet med behandlingen er både bedring av symptomene, et kosmetisk godt resultat og å hindre utvikling av nye åreknuter i størst mulig grad. Oppfølging og tilbud om kontroll er inkludert det første året etter behandling.

 

Kun 390,- 

Kom i gang med legetime på chat


Chatten er åpen hver dag
Kl 08:00-21:00

Les mer om hva legene kan hjelpe deg med på chat

Vi svarer så raskt vi kan!
Dersom du kontakter oss utenom åpningstidene, svarer vi så fort vi har anledning påfølgende arbeidsdag. 

For å ivareta ditt personvern må du logge inn med BankID. 

 

 

 

Back to top