Arreksperten: Møt plastikkirurg Ulf Bertheim

– Det viktigste er at pasienten blir fornøyd – og at resultatet ser naturlig ut, sier plastikkirurg Ulf Bertheim smilende. – Med min bakgrunn er jeg selvfølgelig spesielt opptatt av at arrene blir så lite synlige som mulig.

Plastikkirurg Ulf Bertheim tar i mot meg på sitt kontor på Aleris Sykehus Drammen. Han virker som en stillfaren og hyggelig mann. Og jeg fatter umiddelbart tillit til ham - og tenker at det nok ikke blir så vanskelig å fortelle ham hva som plager meg.

– Ingen spørsmål er dumme, sier dr. Bertheim – og forsikrer meg om at han skal svare så godt han kan på alle mine spørsmål.

– Det er viktig at jeg forstår hva du tenker og hvilke forventninger du har, slik at du som pasient blir fornøyd dersom du bestemmer deg for operasjon. Han tegner og forteller om hvordan han ser for at resultatet vil bli – og hvor arrene vil gå.

Det er nettopp arr som opptar dr. Bertheim mest. I over to tiår har han arbeidet og forsket innen plastikkirurgi. Hans spesialområde er arrdannelser og sårheling.

– Etter et kirurgisk inngrep vil det alltid bli arr, forteller han. Kunsten er å legge dem der de synes minst, og på en sånn måte at arrene gror så pent at de nesten ikke synes etter operasjon.

Dr. Bertheim har doktorgrad og arbeider for tiden også på et stort internasjonalt forskningsprosjekt om sårheling. Målet med forskningen er å finne en optimal reparasjonsprosess som gir det mest ultimate resultat for pasienten.

– Pasientene som kommer til meg her ved Aleris er i alle aldre og av begge kjønn, forklarer plastikkirurgen. Felles for dem alle er at de ønsker et naturlig resultat. Som oftest er dette noe som de har tenkt på lenge, og som for dem handler om livskvalitet.

Dr. Ulf Bertheim utfører flere ulike plastikkirurgiske inngrep, men har spesielt stor erfaring med brystforstørring, brystløft, brystreduksjon, neseplastikk og ansiktsløftning. På alle disse områdene er det veldig viktig at arrenes plassering og at sårhelingen blir så bra som mulig.