Skip to Content

Ortoped i Drammen

Langvarig lidelser i muskel, ledd og skjelett fører ofte til langtidssykefravær og uførepensjon. Hos Aleris i Drammen får du førsteklasses behandling for en optimal fysisk helse, uten smerter i hverdagen.

Bestill time her

Du kan selv velge en time som passer deg.

Vår ortopediske avdeling har lang erfaring og meget god faglig ekspertise i utredning og behandling av en rekke lidelser i muskel-, ledd og skjelettsystemet. Vi utfører artroskopiske inngrep (”kikkhullskirurgi”) i skulder, hånd, albue, kne og ankel. Vi har egen håndkirurg tilknyttet avdelingen.

Alle operasjoner innen artroskopisk kirurgi og hånd- fotkirurgi gjøres dagkirurgisk. Det vil si at du opereres og reiser hjem samme dag. Avdelingen ledes av overlege, dr.med. Arne Kristian Aune. 

Vi tar imot privatbetalende pasienter og forsikringstakere fra forsikringsselskapene vi har avtaler med.

  • For deg som er privatbetalende pasient, kan du ta direkte kontakt med oss for rask time til utredning og behandling.
  • Hvis du har helseforsikring kan du ta kontakt med ditt forsikringsselskap, og be om at de bestiller en time for konsultasjon hos oss.

 

Best i klassen på hofteproteseoperasjon!

Vi er et offentlig godkjent sykehus med sengeavdeling, slik at det også utføres operasjoner som krever innleggelse, slik som protesekirurgi i hofte og kne. Vi setter inn både sementerte og usementerte hofteproteser med konvensjonell- og miniinvasiv tilgang. I kneet setter vi inn både totalproteser og delproteser med kunstig menisk.

Her på Aleris Drammen har vi svært gode resultater etter hofteproteseoperasjon. Mellom 2012 og 2021 satte vi inn hofteproteser på 531 pasienter. Ifølge Nasjonalt Register for Leddproteser var det for 100 % av våre pasienter ikke behov for reviderende inngrep etter to år. Gjennomsnittet på landsbasis for samme periode var 97,8 %. 

Idrettsmedisin

Våre leger har spesiell kompetanse i avansert artroskopisk kirurgi samt idrettsortopedi. En av våre ortopeder, overlege Arne Kristian Aune, er lege for det norske alpinlandslaget, og har behandlet flere av våre toppidrettsutøvere innen ski, håndball, fotball og andre idretter for deres skader. Ved siden av sin legepraksis driver han også aktiv forskning innenfor disse områdene.

 

Forskning

Vi har for øvrig forskningssamarbeid med ortopedisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus. Vi formidler informasjon om forebygging av idrettsskader fra Senter for Idrettsskadeforskning. Vi samarbeider med Olympiatoppens helseavdeling når det gjelder generell idrettsmedisin, og Olympiatoppens ernæringsavdeling når det gjelder kosthold og ernæring for idrettsutøvere. Vi har også samarbeid med professor Jan Helgerud ved NTNU og Hokksund kurbad når det gjelder testing og treningsveiledning av idrettsutøvere og mosjonister.

 

Fysioterapi

Vi har også samarbeid med fysioterapeut Fredrik Bekken, tidligere OL-medaljevinner i roing med bred erfaring innen generell fysioterapi og rehabilitering, men med spesialområde innenfor idrettsfysioterapi. Han har sin praksis i vårt nabolokale. Ved siden av sin praksis i Drammen arbeider han som lagfysioterapeut for Olympiatoppen.

 

 

 Tett samarbeid mellom ortoped og fysioterapeut gir de beste resultatene!

– Vi følger opp våre pasienter svært tett både før, under og etter operasjon. Sammen med pasienten skaper vi gode resultater, sier Bekken.

Med tett og personlig oppfølging sørger vi for at pasienten forholder seg til den opptreningen som er riktig for dem.

Les mer om samarbeidet her

- Ortoped Arne Kristian Aune var det eneste alternativet for meg.

Arne Kristian Aune har gitt meg to kneproteser og proteser i begge hofteleddene. Jeg har følt meg trygg og godt behandlet hele veien.

Les mer

- Tilbake på hesteryggen etter dobbel hofteoperasjon!

- Kun 10 uker etter hofteoperasjonen var jeg tilbake på hesteryggen, og det var ikke det minste vondt. Før operasjon hadde jeg sterke smerter når jeg prøvde å sette meg på hesteryggen. Det var fantastisk å kunne ri uten smerter igjen, smiler Hilde Bjerke (57 år), hofteoperert av ortoped Arne Kristian Aune ved Aleris Drammen.

Les mer

"Idrettsortopeden" Arne Kristian Aune

Dr. Aune har bred ortopedisk erfaring innen artroskopisk kirurgi. I tillegg til å være spesialist i ortopedi, har han idrettsmedisinsk bakgrunn.

Les mer

Resultat og statistikk for protesekirurgi ved Aleris Drammen

Aleris-sykehuset i Drammen utfører de fleste typer proteseoperasjoner i hofter og knær - og det med svært gode resultater.

Les mer

Aleris Drammen best i landet på hofteproteser

Kompetansesenteret offentliggjør hvert år resultater og data fra nasjonalt hoftebrudd-, leddprotese- og korsbåndregister.

Les mer

Kun 390,- 

Kom i gang med legetime på chat


Chatten er åpen hver dag
Kl 08:00-21:00

Les mer om hva legene kan hjelpe deg med på chat

Vi svarer så raskt vi kan!
Dersom du kontakter oss utenom åpningstidene, svarer vi så fort vi har anledning påfølgende arbeidsdag. 

For å ivareta ditt personvern må du logge inn med BankID. 

 

 

 

Back to top