Skip to Content

Operasjon av trang forhud (fimose) - Aleris i Bodø

Trang forhud (fimose) kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating, samt føre til smerter under samleie. Trang forhud (fimose) operasjon er et relativt enkelt inngrep.

Bestill time her

Du kan selv velge en time som passer deg.

Trang forhud (fimose) hos barn

I guttens første leveår er det alminnelig at forhuden ikke kan trekkes tilbake. Dette skyldes at åpningen i forhuden er for liten og at det er små sammenvoksninger mellom forhudens innside og penishodet (fimose). Som oftest går dette seg til og problemet forsvinner av seg selv innen barnet når puberteten. Det er derfor sjeldent nødvendig med operasjon. Er forhuden svært trang slik at det er vanskelig å tisse eller det stadig blir betennelser kan operasjon vurderes.

 

Trang forhud (fimose) hos voksne

Trang forhud (fimose) kan oppstå i voksen alder. Vanligste årsak er en autoimmun betennelsestilstand, som kan føre til at huden blir rød og irritert med sårdannelser. Etter hvert kan forhuden bli fortykket og trang og vanskelig å trekke tilbake. Renhold blir vanskelig og seksuell aktivitet kan bli smertefull. Tilstanden kan også gripe over på urinrøret og blokkere vannlatingen. Ofte kan tilstanden lindres med sterke kortisonsalver. Ved uttalte plager bør forhuden fjernes med en omskjæring.

 

Operasjon av trang forhud (fimose)

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med et mindre plastikkirurgisk inngrep på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes – en såkalt omskjæring.

 

Bestill time på telefon 75 80 19 10.

Back to top