Skip to Content

Tunge øyelokk - Aleris i Bodø

 

Tilstanden kan være arvelig, så derfor er også en del yngre rammet av dette. Hudoverskudd i øvre øyelokk kan gi forstyrret sidesyn, men også synet fremover kan i ekstreme tilfeller innskrenkes.

Mange kompenserer tunge øyelokk med å løfte øyebrynene. Dette kan føre til hodepine og dype rynker i pannen.

En øyelokksoperasjon bidrar til at huden rundt øyene strammes opp og du vil få et mer opplagt og yngre ansikt.

Våre kirurger på Aleris Bodø er spesialister innen plastisk kirurgi og har lang erfaring med å utføre øyelokksoperasjoner med svært gode resultater.

 

Øyelokksoperasjon

Øyelokksoperasjon er et av de vanligste inngrepene innen plastikk kirurgi verden over. Denne operasjonen er svært skånsom og gir synlig og gode resultater. Øyelokksoperasjon er felles betegnelsen for to ulike operasjoner:

  • Operasjon av øvre øyelokk (tunge øyelokk)
  • Operasjon av nedre øyelokk (poser under øynene)

 

Mange har problemer både med øvre og nedre øyelokk. I slike tilfeller kan disse to operasjone gjennomføres samtidig.

 

Operasjon av øvre øyelokk

Ved en øvre øyelokksoperasjon blir overflødig hud og som oftes også noe fettvev fjernet. Snittet legges i folden over øyet og sys med svært tynn tråd som fjernes 4-7 dager etter operasjonen. Det er ingen smerter av betydning forbundet med inngrepet, men de aller fleste blir blå og hoven etter inngrepet. Etter 1 uke er det meste av blåfargen borte og mange kan gå tilbake i jobb.

 

Påvirkes synet den første tiden etter en øyelokksoperasjon?

Nei, synet påvirkes ikke av en øyelokksoperasjon. Selve salven som du skal bruke den første tiden etter operasjonen kan imidlertid gi et litt tåkete syn de aller første dagene. Noen kan også være plaget med tørrhet på øynene i en periode etterpå. Dette er forbigående.

 

Resultatet etter operasjonen

Den første tiden etter operasjonen er det vanlig med blodsutredelser under og over øynene. Det tar ofte opptil 2 uker før de er helt borte, men de er ikke verre enn at de kan sminkes over etter bare noen dager. Likeledes vil det være hevelse under øynene som kommer samme ettermiddag. Hevelsen over øynene når gjerne et maksimum etter 2,5 dager og går så sakte tilbake. Det kan ta opptil 3 måneder før øyelokket er helt normalt.

Arrene etter øvre øyelokk blir liggende i øyelokksfuren og vil være veldig lite synlige. De er ofte røde de to første månedene for å så blekne og bli lyse og fine. Da er de svært vanskelig å oppdage. Dersom det er mye hud i ytterkant av øyet trekkes arret lengre ut og legges i en liten rynke, der den blir tilnærmet usynlig etter noen måneder.

Dersom man opereres for poser under øynene legges arret under vippene og trekkes litt ut på siden. Disse arrene blir også tilnærmet usynlige etter noen måneder. Ved fjerning av poser under øynene med laser blir det ingen synlige arr i det hele tatt, fordi det legges på innsiden av det nedre øyelokket.

Ofte ser man litt yngre ut efter en øyelokksoperasjon og ansiktet får som regel et mer våkent og opplagt utseende. Selv om operasjonen i høyeste grad gir varig effekt så vil imidlertid aldringsprosessen fortsette. Huden rundt øynene vil fortsette å forandre seg, akkurat som resten av kroppen og mer årene vil det komme mer sig over øyelokkene igjen. Man kan gjøre denne operasjonen flere ganger om ønskelig men det vil være mer naturlig og mer hensiktsmessig å gjøre et panneløft dersom det allerede er gjort øyelokksplastikk én gang. Med et panneløft øker man samtidig avstanden mellom bryn og vipper.

 

Får jeg mindre rynker rundt øynene etter en øyelokksoperasjon?

Små rynker rundt øynene vil ikke forandres av en øyelokksoperasjon, men større folder vil glattes ut. Skal man fjerne mindre rynker anbefales laserbehandling eller eventuelt injeksjonsbehandlinger.

 

Timebestilling og andre henvendelser på tlf. 75 80 19 10.

 


- Øyelokkoperasjonen gjør at jeg ser 10 år yngre ut!

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet. Det er så fint å ikke se posene når jeg ser meg i speilet, og jeg har begynt med sminke igjen!

Les mer

Flott resultat etter øyelokkoperasjonen!

– Fra første konsultasjonsmøte og gjennom hele prosessen følte jeg meg kjempegodt ivaretatt!

Les mer

Aleris Facial VIP

Den ultimate pakken for deg som skal få utført et plastikkirurgisk inngrep i ansiktet!

Les mer

Beautiful Eyes VIP

Den ultimate pakken for deg som skal få utført en øyelokkoperasjon.

Les mer

Undersøkte om jeg kunne få gjort noe med dobbelthaken

- Det var som om hele ansiktet ble forandret til det bedre! Det ser helt naturlig og veldig fint ut!

Les mer

Brystforstørrelse og neseoperasjon ved Aleris Drammen

– Ulf Bertheim gjorde en helt fantastisk jobb! Brystene ble virkelig superfine, og dr. Bertheim fikk min fulle tillit!

Les mer
Back to top