Skip to Content

Overarmsplastikk - fjerning av overskuddshud - Aleris i Bodø

Operasjon for å fjerne løs og hengende hud på overarmene har blitt stadig mer etterspurt. Kanskje fordi man ikke får slanket eller trimmet bort løs hud. Hvis man har løs hengende hud, må den fjernes med plastisk kirurgi. Hvis man har lokaliserte fettansamlinger på overarmene, kan disse fjernes med fettsuging (liposkulptur).

Ved overarmsplastikk inngår fettsugning, som en del av operasjonen. Noen ganger er det tilstrekkelig med bare fettsugning, da slipper man det lange arret på innsiden armen.

Plastikkirurgene oppnår bedre resultater med moderne sytknikker, slik at arrene blir mindre synlige enn før.

 

Selve operasjonen

Hos Aleris i Bodø gjøres overarmsplastikk i narkose med god lokalbedøvelse i overarmene. Inngrepet starter med fettsuging, hvor uønsket fettvev fjernes. Deretter fjernes løs hud. Noen ganger kan det være tilstrekkelig å lage ett snitt på innsiden av overarmens øvre tredjedel, men som regel må snittet forlenges ned til innsiden av albuen, for at resultatet skal bli best mulig.

Man syr pent igjen med tråd/sutur. Til slutt blir såret også tapet med Micropore tape.

 

Etter operasjonen

Etter inngrepet bandasjeres armene med komprimerende støttestrømper. Det er viktig å holde armene høyt for å redusere hevelse. Man bør ta det med ro den første uken. Det er brukt noen støttesting, som fjernes med støttestrømpene etter en uke. Etter at stingene er fjernet og tapen er byttet, anbefaler vi å bytte tapen på sårene en til to ganger per uke. Taping anbefales så lenge arrene er røde, ofte opp mot 3 til 4 måneder. Trening og tungt arbeid kan gjenopptas etter 4 til 6 uker.

 

Komplikasjoner og bivirkninger

Som etter alle kirurgiske inngrep kan det oppstå komplikasjoner som for eksempel blødning eller infeksjon. Nedsatt eller forandret følelse i det opererte området er vanlig, men normaliserer seg vanligvis etter 3 til 6 måneder.

Det største problemet etter armsplastikk er synlige arr, som går fra armhulen og ned til albuen på innsiden av overarmen. I de fleste tilfellene blir arret smalt og hvitt. Men det tar lang tid, fra ett til tre år. Røde og brede arr kan sees hos enkelte pasienter, såkalte ”arrdannere”. Det kan gjøres arrkorreksjon, for å bedre på resultatet i slike tilfeller, men det må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

 

Timebestilling og andre henvendelser på tlf. 75 80 19 10.

 


- Mageoperasjonen gjorde at jeg fikk kroppen min tilbake!

Lisbeth hadde slitt med ulike plager på grunn av magen sin i mange år. Så bestemte hun seg for operasjon, og har ikke angret et sekund!

Les mer

-Jeg har fått midje igjen!

Etter et stort vekttap fikk Elin utført brystløft og bukplastikk på Aleris i Stavanger. "De har gjort en kjempefin jobb, og jeg følte meg trygg hele veien!"

Les mer

Bukplastikk før og etter

Når du vurderer bukplastikk kan før- og etterbilder fra andre som har blitt operert være nyttig for å danne et bilde av hvordan resultatet kan bli. Alle har forskjellige forutsetninger og utgangspunkt, men før- og etterbilder fra andre kan allikevel gi en god indikasjon på hva du kan forvente.

Les mer

Et helt nytt liv etter bodylift

- Jeg er så fornøyd så jeg holder på å sprekke! Det var så verdt det, og det ble så bra!

Les mer

Magen har blitt så fin!

Den største gevinsten med operasjonen er det den har gjort for livskvaliteten min: Jeg føler meg vel i kroppen min igjen, og det har jeg ikke gjort på mange år!

Les mer

- Jeg har aldri hatt så fin mage før!

Anna fikk utført full bukplastikk ved Aleris Colosseum Stavanger. "Resultatet er fantastisk! Jeg har virkelig bare godt å si!"

Les mer
Back to top