Skip to Content

Overarmsplastikk - fjerning av overskuddshud - Aleris i Bodø

Operasjon for å fjerne løs og hengende hud på overarmene har blitt stadig mer etterspurt. Kanskje fordi man ikke får slanket eller trimmet bort løs hud. Hvis man har løs hengende hud, må den fjernes med plastisk kirurgi. Hvis man har lokaliserte fettansamlinger på overarmene, kan disse fjernes med fettsuging (liposkulptur).

Ved overarmsplastikk inngår fettsugning, som en del av operasjonen. Noen ganger er det tilstrekkelig med bare fettsugning, da slipper man det lange arret på innsiden armen.

Plastikkirurgene oppnår bedre resultater med moderne sytknikker, slik at arrene blir mindre synlige enn før.

 

Selve operasjonen

Hos Aleris i Bodø gjøres overarmsplastikk i narkose med god lokalbedøvelse i overarmene. Inngrepet starter med fettsuging, hvor uønsket fettvev fjernes. Deretter fjernes løs hud. Noen ganger kan det være tilstrekkelig å lage ett snitt på innsiden av overarmens øvre tredjedel, men som regel må snittet forlenges ned til innsiden av albuen, for at resultatet skal bli best mulig.

Man syr pent igjen med tråd/sutur. Til slutt blir såret også tapet med Micropore tape.

 

Etter operasjonen

Etter inngrepet bandasjeres armene med komprimerende støttestrømper. Det er viktig å holde armene høyt for å redusere hevelse. Man bør ta det med ro den første uken. Det er brukt noen støttesting, som fjernes med støttestrømpene etter en uke. Etter at stingene er fjernet og tapen er byttet, anbefaler vi å bytte tapen på sårene en til to ganger per uke. Taping anbefales så lenge arrene er røde, ofte opp mot 3 til 4 måneder. Trening og tungt arbeid kan gjenopptas etter 4 til 6 uker.

 

Komplikasjoner og bivirkninger

Som etter alle kirurgiske inngrep kan det oppstå komplikasjoner som for eksempel blødning eller infeksjon. Nedsatt eller forandret følelse i det opererte området er vanlig, men normaliserer seg vanligvis etter 3 til 6 måneder.

Det største problemet etter armsplastikk er synlige arr, som går fra armhulen og ned til albuen på innsiden av overarmen. I de fleste tilfellene blir arret smalt og hvitt. Men det tar lang tid, fra ett til tre år. Røde og brede arr kan sees hos enkelte pasienter, såkalte ”arrdannere”. Det kan gjøres arrkorreksjon, for å bedre på resultatet i slike tilfeller, men det må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

 

Timebestilling og andre henvendelser på tlf. 75 80 19 10.

 


Priser plastisk kirurgi

Priser plastisk kirurgi

Her finner du priser for plastisk kirurgi ved Aleris. Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon.

Se priser >

Behandling hos kosmetisk sykepleier

Månedens kosmetiske tilbud

Her finner du aktuelle tilbud på produkter og behandlinger hos våre kosmetiske sykepleiere.

Se våre tilbud her >

- Mageoperasjonen gjorde at jeg fikk kroppen min tilbake!

- Mageoperasjonen gjorde at jeg fikk kroppen min tilbake!

Lisbeth hadde slitt med ulike plager på grunn av magen sin i mange år. Så bestemte hun seg for operasjon, og har ikke angret et sekund!

Les mer >

Nesen har blitt kjempefin!

Nesen har blitt kjempefin!

Jeg vil absolutt anbefale dr. Kenneth Chiu og Aleris til andre som vurderer neseoperasjon!

Les mer >

- Nå har jeg en flott figur og en mage som harmonerer med resten av kroppen!

- Nå har jeg en flott figur og en mage som harmonerer med resten av kroppen!

Jeg har alltid vært stor på overkroppen. Jeg fikk utført en brystreduksjon for noen år siden, men magen var også stor, og det plaget meg. Jeg er ellers liten i kroppen, så mitt problem var rett og slett at fettfordelingen var skjev. Jeg prøvde alt, trente mye og spiste sunt, men ingenting hjalp.

Les mer >

Endelig kan jeg gå i bikini igjen!

- Endelig kan jeg gå i bikini igjen!

Solveig* (52) fikk gjort arrkorrigeringer ved Aleris Drammen: – Endelig kan jeg gå med bikini igjen!

Les mer >

Back to top