Skip to Content

Brystforstørrelse - Aleris i Bodø

En brystforstørrelse kan hjelpe deg til å få den kvinnelige figuren du alltid har ønsket deg eller gjenopprette de brystene du tidligere hadde.

 

Aleris Bodø har lang erfaring med brystforstørring og annen plastisk kirurgi. Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi og gjennomfører hundrevis av inngrep i året. Vi kan gi deg råd om form, størrelse og type brystprotese. Vår erfaring er din beste garanti for et naturlig og fint resultat. Ta kontakt med oss i dag!

De fleste er nervøse før en operasjon. Dette er helt naturlig. Vi på Aleris Bodø lytter til deg og setter deg i fokus fra første konsultasjonstime. Du kan forvente topp behandling utført av flinke og erfarne kirurger assistert av topp kvalifisert helsepersonell. Hele vårt team gjør sitt ytterste for at du som pasient skal bli møtt med respekt og omsorg, også etter operasjonen.

 

Mammografi

Vi anbefaler kvinner over 40 år, som skal til brystkirurgi (brystforstørrelse, brystløft og brystreduksjon), å ha gjort mammografi innen 6 måneder før operasjonen.

 

Plassering av protesene

Mange pasienter lurer på hva bakgrunnen er for valget av plasseringen av protesene; over eller under den store brystmuskelen. Hvorvidt man velger en plassering under brystkjertelen men over muskelen (subglandulært) eller under muskelen (submuskulært) avhenger av en rekke faktorer:

  • Pasientens fysikk - vekt og høyde (BMI), hvor mye eller lite underhudsfett kvinnen har.
  • Egne brysters størrelse og fasong. Grad av heng på brystene og om man har god dekning for protesen oppe. Eventuell ulik størrelse på brystene (asymmetri) spiller også inn.
  • Pasientens ønsker om størrelse og fasong.

 

Under muskel (og selvsagt under brystkjertelen): Mens man tidligere la hele protesen under den store brystmuskelen, deler man i dag oftere muskelen og dekker bare øvre del av protesen med muskulatur. Dette kalles «dual plane» eller to plan, da nedre del av protesen da ligger under brystkjertelen. I allmenn terminologi vil man fortsatt si at protesen ligger «under» muskelen. Ulempen med å legge protesen helt under muskelen var at den kunne presses oppover (av og til helt opp til kragebenet) ved bruk av muskulaturen. Protesen ble også mindre en del av brystet, og pasientens eget bryst kunne ligge utenpå og lage en "double bubble" (dobbel boble).

Ved å dele muskelen og bare dekke øvre del av protesen med muskel ("dual plane"/to plan) får man en situasjon der protesen ligger stabilt mot brystveggen med god dekning oppe (dekkes av muskulatur, brystkjertel, fett og hud). Bruk av muskulaturen presser protesen lett nedover. I tillegg vil man fortsatt kunne forme nedre delen av brystet og unngå uheldig "double bubble". Ulempen er at brystet vil kunne bevege seg ved bruk av muskulaturen. I tillegg har noen rapportert svekket muskelkraft i de tilfellene hvor mye av muskelfestet nede deles. Andre synes ikke dette er noe problem til tross for deltagelse i ulike idretter på topplan.

Under brystkjertelen / over den store brystmuskelen: Fordelen med dette inngrepet er at man får svært god mulighet til å forme alle deler av brystet. En slik plassering fordrer dog at det foreligger godt med eget brystvev; både kjertel og underhudsvev. Kirurgen vil ofte måle det som kalles "pinch", hvilket er en betegnelse på tykkelsen man får på vevet når man kniper over brystet. Er pinch under 1,5 cm vil sjansen være stor for at protesekanten vil kunne bli synlig med en plassering av protesen OVER brystmuskelen.

Den typiske pasient som skal ha protesen UNDER brystmuskelen: Slank kvinne i 20-årene som ikke har vært gravid, med små bryster uten heng og lite underhudsfett.

Pasient som bør ha protesen OVER muskelen: Kvinne i 30-årene som har gjennomgått to svangerskap, og sliter noe med å gå ned i vekt. Hun har et visst heng i brystene, som alltid har vært litt smale og lett asymmetriske. Godt med eget underhudsfett.

Trener du mye må du vurdere hvor avhengig du er av full muskelkraft. En protese under muskel vil kunne redusere muskelkraften noe. Bruk av muskulaturen vil også kunne bevege brystet. For det store flertall blir dog dette ikke avgjørende for valg av plassering av protesen, men kirurgens råd med tanke på et optimalt resultat blir oftest avgjørende.

Kapseldannelse er ikke mer uttalt ved den ene eller andre plasseringen av protesene i forhold til brystmuskelen. Plagsom rippling (synlig bølging av protese og protesekapsel) i øvre del av brystet er størst hos pasienter med protesen plassert over brystmuskelen. Dekningen av øvre del av protesen med muskel "beskytter" øvre del slik at denne delen av protesehulen ikke synes så godt fra utsiden. Nedad mot yttersiden vil man hos svært slanke kunne kjenne kanten på protesen uten at dette er noe farlig uansett plassering. Dette er et område som også skjules i en BH, i motsetning til partiet mot "cleavage" i en utringning.

Silikonprotesenes plassering vil ikke være avgjørende for senere mulighet for å amme.

 

Hvor vondt gjør det å forstørre brystene?

Smerteopplevelsen etter en brystforstørrelse varierer fra pasient til pasient. Generelt sett kan man si at det er litt mer smerter forbundet med inngrepet hvis protesen plasseres under brystmuskulaturen. Dette skyldes blant annet strekket i muskelfibrene som kan gi en krampeliknende tilstand. Smerten er dog av forbigående karakter og bedrer seg vanligvis allerede 2. til 3. postoperative dag.

Vi har hele tiden hatt fokus på smertene i den postoperative fasen. Vi har bidratt til et doktorgradsarbeid som blant annet omhandler dette temaet i tett samarbeid med anestesiavdelingen på Rikshospitalet. Vår bevissthet og kunnskap omkring dette kommer våre pasienter til gode gjennom godt innarbeidede smertebehandlingsregimer.

 

Vurderer du brystforstørrelse? Aleris i Bodø tilbyr uforpliktende konsultasjon hos plastikkirurg. Bestill time på tlf. 75 80 19 10 eller fyll ut kontaktskjemaet her så tar vi kontakt. 

Jeg ønsker konsultasjon


- Brystene ble superfine, og arrene synes ikke!

Melissa fikk utført brystforstørrelse via et snitt i armhulen. "Arrene i armhulen er det jo virkelig ingen som ser! Det ble så pent og bra."

Les mer

Brystforstørrelse i Bodø: Valg av brystprotese

Med et sortimentet av proteser er vi sikre på at vi kan tilby det implantatet som vil passe aller best til hver enkelt kvinne.

Les mer

Brystforstørrelse i Bodø: Garanti

Garantiordningen i Aleris er en ekstra sikkerhet for deg som velger silikonproteser.

Les mer

Brystforstørrelse i Bodø: Komplikasjoner og bivirkninger

På konsultasjon hos våre spesialister i plastisk kirurgi, får du grundig faglig veiledning og informasjon om inngrepet og hele prosessen.

Les mer
Back to top