Skip to Content

Bukplastikk i Bodø

Mange plages av fettansamling, overflødig og hengende hud på magen etter vektnedgang eller graviditet. Dette er et problem som verken lar seg slankes eller trenes bort. En bukplastikk, også kalt mageplastikk, er den eneste operasjonen som kan gi deg den stramme, faste og flate magen du har drømt om.

Bukplastikk: erfaringer før og etter operasjon

 

Bukplastikk kan være løsningen for deg som har prøvd alt fra intens trening til slanking for å bli kvitt det lille ekstra på magen. Det finnes to typer bukplastikk; mini (nedre) bukplastikk og full bukplastikk. Ofte vil oppstramming av magemuskulatur også være nødvendig. Det er svært vanlig å kombinere fettsuging med mini (nedre) eller full bukplastikk for et godt resultat. Kirurgen vil tilpasse type bukplastikk etter dine behov og ønsker, så langt det er medisinsk forsvarlig.

Vi har dyktige kirurger som har solid erfaring med bukplastikker. Og kan vise til svært gode resultater. Du er vår høyeste prioritet og vi benytter oss av ressurser og tid som er nødvendig for å gi deg de beste resultatene etter operasjonen. Du er i trygge hender både før, under og etter operasjonen.

 

Slik foregår en full bukplastikk

Snittet ved en bukplastikk legges fra hofteben til hofteben, i en linje som går så lavt som mulig. Nedre snitt ligger derfor i eller like nedenfor kanten til kjønnshårene (bikinisnitt). Ved full bukplastikk løsnes huden fra bukveggen helt opp til mellomgulvet og ribbeina. Når huden er løsnet trekker man den nedover for å stramme den. Overflødig hud blir fjernet og så syr man sammen. Ved full bukplastikk lager man også et nytt hull for navlen.

Etter en full bukplastikk vil man ha ett arr som går fra hofteben til hofteben og i eller like nedenfor hårkanten. Siden man ved full bukplastikk også lager det nye hullet for navlen vil man også ha et arr som går rundt navlen. I begynnelsen vil arret være rødt men med tiden blekner det og blir som regel lyst og fint.

 

Slik foregår en mini-bukplastikk

Snittet ved en mini-bukplastikk blir en del kortere enn ved en full bukplastikk. Også dette snittet legges så langt ned som mulig, enten i eller like nedenfor kanten til kjønnshårene. Ved en mini-bukplastikk løsnes huden kun opp til navlen. Så strammes huden ved at den trekkes nedover, kirurgen fjerner huden som er overflødig og syr sammen. Ved mini-bukplastikk trenger man ikke å «flytte» på navlen og man får derfor ikke noe arr ved navlen heller. Arret ved en mini-bukplastikk er kortere enn ved en full bukplastikk. I begynnelsen vil arret være rødt men med tiden blekner det og blir som regel lyst og fint.

 

Hvorfor bukplastikk?

Bukplastikk er noe de fleste gjør fordi at de har et overskudd av hud på magen som sjenerer dem og som de ikke klarer å bli kvitt på annen måte. Noen har tilstanden genetisk, noen har det etter graviditeter og andre har det etter større vekttap. En del har store problemer med hud som gnisser mot hud, noe som kan lede til sår i huden og eller svetteproblemer. Dersom man har et betydelig heng av hud med slike problemer kan man få operasjonen dekket av det offentlige. Andre synes bare at magen bukter veldig, at den ikke er i proporsjon med resten av kroppen og føler seg ikke vel med seg selv.

 

Hvilken operasjon passer for meg?

Hvilket inngrep som passer best for deg avgjøres under konsultasjonen med plastikkirurgen. Det er først da som kirurgen kan si med sikkerhet hvilket inngrep som vil gi det beste resultatet. Men her er noen generelle regler:

  • De som bare har ett fettoverskudd på magen kan kanskje nå målet sitt med en ren fettsuging.
  • De med fett og hud uten heng kan gjøre en fettsuging kombinert med en liten eller full bukplastikk. Her må man som regel finansiere operasjonen selv.
  • De som har mye heng på magen må gjøre en full bukplastikk for å bli kvitt overskuddet.
  • Alle bukplastikker kombineres med fettsugng av abdomen for å optimalisere resultatet. Da fjerner man overflødig fett og jevner ut konturene.
  • Ved graviditet eller etter store vekttap kan man på grunn av strekning av bukmuskulaturen få en svekkelse av muskelhinnene. Dette kan gi en konstant buktende mage og det kan se ut som om man går konstant gravid i 6. måned. Muskulaturen kan trenes opp, men muskelfascien – særlig i midtlinjen av magen – har en begrenset evne til å trekke seg sammen igjen. Det kan lignes ved en strikk som er overstrukket og ikke trekker seg sammen igjen. Ved en bukplastikk kan man sy dette sammen igjen slik at magen gjenvinner sitt flate utseende.
  • Ofte ledsages svekkelser i midtlinjen av et navlebrokk. Alle brokk må vurderes individuelt av lege og man skal være forsiktig med å fettsuge da dette kan gi en del komplikasjoner.
  • Vi vil diskutere de ulike alternativene og ser hvilket omfang på inngrepet som passer for deg under konsultasjonen med plastikkirurgen.

 

Graviditet etter en bukplastikk

Det er ikke noe i veien for en ny graviditet etter at man har fått gjort en bukplastikk. Evnen til å bli gravid eller å bære frem et barn påvirkes ikke av bukplastikken. Alt som er sydd sammen strekkes imidlertid da på nytt og resultatet kan bli «ødelagt». Man kan få bredere arr, muskelfascien kan strekke seg på nytt og magen kan få et nytt heng. Det er derfor anbefalt at man venter med å gjøre en bukplastikk til man har fullført sine graviditeter.

 

Keisersnitt og bukplastikk

Har du ett arr fra et keisersnitt vil man gjerne ta utgangspunkt i dette arret når man gjør en bukplastikk. Mange ganger kan man da også «pynte» på arret etter keisersnittet (som ikke alltid er så estetisk tiltalende), ved å faktisk fjerne det. Eventuelle inndragninger kan da også korrigeres. I de aller fleste tilfeller vil dette gå greit, litt avhengig av hvor lavt arret ligger og hvor mye hudoverskudd man har. Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen.

 

Oppstramming av magemuskulatur

Det finnes to rette magemuskler som kan ha stor innvikling i magens fasong. Etter graviditet, vektoppgang eller noen ganger arvelige faktorer kan bidra til at disse magemusklene glir fra hverandre i midtlinjen. Dette kan gi en fornemmelse av at magen står ut. Mange opplever at trening ikke gir noen effekt. En moderne mageplastikk kan ”stramme opp magemusklene”, slik at magen får en så flat og fin fasong som mulig. Oppstramming av magemuskler foregår innvendig og gir ikke synlige arr. Etter en slik oppstramming opplever mange at effekten av trening er enda større enn før, da man får igjen kontakt med magemusklene.

 

Førsteklasses service på Aleris Bodø

Vi legger vekt på grundige samtaler mellom deg og kirurgen som skal behandle deg. På Aleris Bodø tilstreber vi å gi deg en god opplevelse der førsteklasses service møter god kvalitet. Hele vårt team gjør sitt ytterste for at du skal bli møtt med respekt og omsorg, også etter operasjonen. Du skal føle deg trygg og ivaretatt hos oss. Vår kompetanse og erfaring er din trygghet.

 

Timebestilling og andre henvendelser på tlf. 75 80 19 10.

 


BMI-kalkulator

En BMI-kalkulator er et verktøy som raskt gir svar på hvor høy BMI du har. Body Mass Index (BMI) er en formel som viser forholdene mellom vekt og høyde.

Regn ut din BMI med BMI-kalkulator

Aleris i media

Pressemeldinger og pressekontakter

Les mer

De vanligste grunnene til urinlekkasje, og slik blir du kvitt det

Folk i alle aldre opplever å tisse på seg, eller at de må litt for ofte på toalettet. Det er et problem mange synes det er pinlig å snakke om, men det finnes hjelp å få.

Les mer

Noen få er genetisk disponert for eggstokk- og brystkreft

Er det opphoping av eggstokk- eller brystkreft i familien din bør du lese dette!

Les mer

Insomni

De som plages av insomni har problemer med å falle i søvn og/eller holde på søvnen, eller de våkner veldig tidlig på morgenen. Ca 20% av befolkningen har insomni.

Les mer

Mange årsaker til skuldersmerter

Her kan du lese om noen av de vanligste årsakene til smerter i skuldrene, og hva du kan gjøre hvis dette rammer deg.

Les mer
Back to top