Skip to Content

Fettsuging i Bergen

Fettansamling på ulike steder på kroppen kan være genetisk eller hormonelt betinget og kan ofte verken slankes eller trenes bort. Fettsuging, også kalt liposkulptur, fjerner fettansamling på dine problemområder på en skånsom måte og gir varig effekt slik at du kan få den kroppen du har drømt om. Det gir varig effekt da det ikke lages nye fettceller.

 

Aleris Nesttun har dyktige kirurger som har svært lang erfaring med liposkulptur og kan vise til meget gode resultater. Vi utfører årlig flere hundre slike behandlinger, og våre kirurger er noen av de mest erfaring i Norge. Vår lange erfaring er din beste garanti for et godt resultat.

Under konsultasjonstimen vil du få muligheten til å se før-og-etter-bilder.

Dersom du bor langt unna, holder det i første omgang å sende bilder via post eller e-post post eller e-post. Våre kirurger vil trenge bilder både forfra og fra siden for å avgjøre om du er egnet for fettsuging.

Jeg ønsker konsultasjon i Bergen

 

Typiske områder egnet til fettsuging

Typiske områder som er egnet til fettsuging, er:

 • Utsiden av lårene (ridebukselår)
  Ridebukselår er betegnelsen på fettansamlinger øverst på utsiden av lårene. Dette er det klassiske området som behandles med liposkulptur. Problemer med hudoverskudd oppstår svært sjelden her.
 • Innsiden av lårene
  Øverst på innsiden av lårene er et følsomt område som behandles med forsiktighet. Huden her har ofte dårligere evne til å trekke seg sammen. Dersom du har god elastisitet i huden, kan du oppnå gode resultater med forsiktig og korrekt fettsuging.
 • Mage
  Magepartiet er et av de vanligste områdene vi behandler med liposkulptur. Huden trekker som regel svært pent sammen selv om det på forhånd skulle foreligge et lite hudoverskudd. Fettsuging kombineres ofte med bukplastikk for å oppnå det beste resultatet.
 • Hofter
  Hofter egner seg godt for liposkulptur. Hudoverskudd er som regel ikke et problem i dette området.
 • Legger og ankler
  Fettlaget er tynnere på legger og ankler enn ellers på kroppen. Det er derfor begrenset hvor mye man kan fjerne. En del kunder er imidlertid godt egnet for fettsuging av legg- og/ eller ankel regionen. Fettsuging fra legger og ankler har vi god erfaring med.
 • Dobbelthake
  Fettsuging av dobbelthake er en svært nøyaktig prosedyre der en dyktig og erfaren kirurg er en forutsetning for å oppnå gode resultater. Etter liposkulptur av haken vil huden trekke seg pent sammen og gir en mer tiltalende kjeveprofil.
 • Innside knær
  Fettansamlinger på innside av knærne er et vanlig problem. Området egner seg for liposkulptur og resultatene er gode.
 • Bryster hos menn
  Liposkulptur av ”bryster” er den vanligste fettsuging-prosedyren hos menn (gynekomasti). Fordelen med denne prosedyren fremfor vanlig kirurgi er at man unngår lange og skjemmende arr og at risikoen for uønsket konturforandringer (ujevnheter, søkk, inndragninger) er svært liten.

 

Hudoverskudd er sjelden noe problem hos menn. I tillegg til fettvev plages også noen menn med en del kjertelvev. Kjertelvev bør også fjernes samtidig som fettvev for å oppnå det beste resultatet, eller ved et senere tidspunkt. Liposkulptur-behandlingen gjør imidlertid at kjertelvevet kan fjernes via et lite snitt i kanten på brystvorten, og arret etter dette blir i de fleste tilfeller lite synlig.
Fettsuging av det kvinnelige bryst utføres sjelden, men det kan være aktuelt i forbindelse med brystreduksjon.

Ved fettsuging fjernes kun fettvev og ikke overliggende hud.

 

Behandlingsforløp

Vi ved Aleris Nesttun legger stor vekt på grundige samtaler med kirurg før en eventuell behandling. Hos Aleris Nesttun tilstreber vi å gi deg en god opplevelse der førsteklasses service møter god kvalitet. Hele vårt team gjør sitt ytterste for at du skal bli møtt med respekt og omsorg, også etter operasjonen. Du skal føle deg trygg og ivaretatt hos oss. Vår kompetanse og erfaring er din trygghet.

Ved en fettsuging injiserer man først en saltvannsløsning med lokalbedøvelse i fettvevet under huden. Saltvannsløsningen løser opp fettet og gjør det lettere å fettsuge. Løsningen inneholder også litt adrenalin som gjør at blodkarene trekker seg sammen og dermed minsker risikoen for blødning og blåmerker etter operasjonen. Med denne teknikken kan man fjerne flere liter fett under én og samme seanse på en trygg måte. Behandlingen kan gjøres enten med kun lokalbedøvelse eller med lett narkose etter pasientens ønske.

Snittene legges ofte i hudfolder eller gjemt under for eksempel bikinitruse. De er svært korte, kun ca 0,5–1 cm og dette medfører at arrene i praksis ikke synes uansett når det har gått litt tid etter operasjonen.

Med hjelp av en kanyle som er koblet til en sprøyte suger så kirurgen ut det oppløste fettet via de små hullene. Kanylen føres frem og tilbake i fettvevet og lager dermed hulrom og ganger i vevet. Når fettsugingen er ferdig, får pasienten på seg et kompresjonsplagg og dette er med og presser hullene i fettvevet sammen. Etter noen uker har kroppen dannet arrvev som holder sammen det fett som er igjen etter operasjonen.

Du kan reise hjem etter behandlingen men du vil nok kjenne deg litt trett og uopplagt de første timene etter operasjonen. Sterke smerter etter en fettsuging er uvanlig, men de fleste vil ha behov for noe smertestillende et døgn eller to etter operasjonen. Du vil få god informasjon før du forlater klinikken om hvordan du skal forholde deg den første tiden etter operasjonen.

 

Bestill time hos Aleris i Bergen på tlf. 55 11 80 80 eller via kontaktskjemaet ovenfor.


Fettsuging i Bergen: Før operasjon

Fettsuging i Bergen: Før operasjon

Det er viktig at du følger våre pålegg før en operasjon med tanke på din egen sikkerhet.

Les mer >

Fettsuging i Bergen: På operasjonsdagen

Fettsuging i Bergen: På operasjonsdagen

Du må være frisk og opplagt på operasjonsdagen. Dersom du er i tvil om du er forkjølet eller lignende, må du kontakte oss.

Les mer >

Fettsuging i Bergen: Etter operasjon

Fettsuging i Bergen: Etter operasjon

Resultatet etter en fettsuging blir som oftest meget bra. Undersøkelser viser at det er under 5% som ønsker justering av resultatet.

Les mer >

Fettsuging i Bergen: Komplikasjoner og bivirkninger

Fettsuging i Bergen: Komplikasjoner og bivirkninger

Enhver operasjon medfører en risiko for komplikasjoner. Fettsuging er likevel en meget sikker operasjon og komplikasjoner oppstår svært sjelden.

Les mer >

Fettsuging i Bergen: Ofte stilte spørsmål

Fettsuging i Bergen: Ofte stilte spørsmål

Våre dedikerte kirurger vurderer alltid det som er best for deg. Hos oss er du i trygge hender.

Les mer >


Back to top