Bukplastikk i Bergen: Ofte stilte spørsmål

BukplastikkBergen_spm1200x7.jpg

Hvem kan opereres?

I prinsippet kan alle kvinner og menn over 20 år bli vurdert med tanke på operasjon. I og med at bukplastikk ikke er en slankeoperasjon er det svært gunstig for deg som er overvektig å slanke deg før operasjonen. Dette vil i tillegg redusere risikoen for komplikasjoner under operasjonen. Dersom du ønsker å vite mer om operasjonen eller vurderer bukplastikk, ta kontakt med oss og bestill en uforpliktende samtale med en kirurg.

Bor du langt unna Bergen kan et alternativ til konsultasjon være å sende bilder og personlige opplysninger om helse (tidligere operasjoner og sykdommer), bruk av medisiner (reseptbelagte, reseptfrie og vitamin/helsekosttilskudd) og allergier. Vi trenger også informasjon om alder, barnefødsler samt høyde og vekt. En av våre kirurger vil på bakgrunn av den tilsendte informasjonen vurdere om du er egnet for bukplastikk. Deretter vil kirurgen kontakte deg og etter en telefonkonsultasjon kan du bestille time for konsultasjon med påfølgende operasjon dersom kirurgen finner dette forsvarlig.

Våre dedikerte kirurger vurderer alltid det som er best for deg. Iblant kan de komme til den konklusjon at andre operasjoner eller behandlinger kan være bedre være alternativ for deg.

Hvordan blir arrene etter en mageplastikk?

Man får et tverrgående arr nederst på magen like over hårlinjen (kjønnsbehåringen) avhengig av hvor mye hud som skal fjernes. Har man arr etter tidligere operasjoner som for eksempel keisersnitt, vil kirurgen ta hensyn til dette i sin operasjonsplanlegging. En sjelden gang er det også nødvendig å fjerne hud i midtlinjen, slik at arret blir seende ut som en omvendt T. Arret vil være ganske rødt de første månedene, men på sikt blir de fleste arr bleke, flate og pene. Arrene må tapes i minst 3 måneder etter nærmere instruks fra kirurgen.

Får jeg ny navle?

I en typisk full bukplastikk blir det fjernet mye hud. Huden løsnes noen ganger helt opp til de nederste ribbeinene. Huden som er løsnet dras over navlen ned mot hårlinjen (kjønnsbehåringen) og det lages nytt hull for navlen, i den samme høyden som den opprinnelige navlen.

Graviditet etter en bukplastikk

Det er ikke noe i veien for en ny graviditet etter at man har fått gjort en bukplastikk. Evnen til å bli gravid eller å bære frem et barn påvirkes ikke av bukplastikken. Alt som er sydd sammen strekkes imidlertid da på nytt og resultatet kan bli «ødelagt». Man kan få bredere arr, muskelfascien kan strekke seg på nytt og magen kan få et nytt heng. Det er derfor anbefalt at man venter med å gjøre en bukplastikk til man har fullført sine graviditeter.

Keisersnitt

Har du ett arr fra et keisersnitt vil man gjerne ta utgangspunkt i dette arret når man gjør en bukplastikk. Mange ganger kan man da også «pynte» på arret etter keisersnittet (som ikke alltid er så estetisk tiltalende), ved å faktisk fjerne det. Eventuelle inndragninger kan da også korrigeres. I de aller fleste tilfeller vil dette gå greit, litt avhengig av hvor lavt arret ligger og hvor mye hudoverskudd man har. Vi diskuterer gjerne dette med deg under konsultasjonen.

Bestill time hos Aleris i Bergen på tlf. 55 11 80 80 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon i Bergen