Bukplastikk i Bergen: Før operasjon

Det er viktig at du følger våre pålegg før en operasjon med tanke på din egen sikkerhet.

Røyking

Røyking er ikke tillatt 4 uker før et inngrep. Nikotinet kniper sammen de små blodårene og kulloskomponenten hemmer blodets transportevne av oksygen. Dette kan føre til at blodforsyning og surstofftilførselen til vevet til utilstrekkelig.

Blodtynnende medikamenter

Det er særlig viktig at medisiner som virker blodfortynnede (Albyl-E, Dispril ol.) sløyfes de siste 2 ukene før operasjonen. Dersom du er i tvil om dette lar seg gjøre, anbefaler vi deg å kontakte den legen som har forordnet disse medisinene. For Marevan vil det bli gjort individuelle avtaler. Vær oppmerksom på at enkelte vitaminer (E-vitaminer, Omega 3 og selèn) tynner blodet og bør sløyfes de siste 2 ukene før operasjonen. Normalt behøver en ikke slutte med p-piller før operasjonen, men dette må i det enkelte tilfelle diskuteres med kirurgen.

Antibiotika – forebygger infeksjon

Du vil få resept på antibiotika ved konsultasjon. Ta dette kvelden før operasjon for å forebygge mot infeksjoner.

Faste

Du skal faste i 6 timer før oppsatt behandlingstid. Dette gjelder også drops og tyggegummi. Du kan drikke klare væsker som vann, te og saft frem til 2 timer før avtalt operasjonstid. 

Dusj

Kvelden før operasjonen skal du vaske kroppen godt med desinfiserende såpe, Hibiscrub som kjøpes på apoteket. Du trenger ikke å dusje håret og ansiktet. Såpen skal skylles av med vann og huden tørkes med et rent håndkle. Du kan bruke deodorant etter dusjingen, men fuktighetskrem bør unngås.

Bestill time hos Aleris i Bergen på tlf. 55 11 80 80 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon i Bergen