Brystreduksjon i Bergen: Før operasjon

Du må være frisk og opplagt på operasjonsdagen for en brystreduksjon. Dersom du er forkjølet eller lignende, og er i tvil om du kan opereres, må du ta kontakt med oss. Operasjonen utføres ikke hvis du har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon. Du må ha anledning til å ta det helt med ro i minst en uke etterpå. Mødre med små barn må ha hjelp den første uken.

Operasjonsdagen

Operasjonsdagen vaskes brystene, overkroppen, hals og armhulene godt med en desinfiserende såpe (f.eks. Hibiscrub, som fås kjøp på apoteket). Såpen skal skylles av med vann og huden tørkes med et rent håndkle. Dette gjøres før du reiser hjemmefra.

Faste og overnatting

Du skal være fastende i minst 6 timer før oppsatt behandlingstid. Dette gjelder også drops, tyggegummi og sigarettrøking. Du kan drikke klare væsker som vann, te og saft frem til 2 timer før avtalt operasjonstid. 

Du bør på forhånd avtale med en person om å hente deg eller evt. ta taxi. Du kan ikke kjøre egen bil etter inngrepet. Bor du langt fra klinikken, anbefaler vi at du overnatter i nærheten av Bergen.

Medisiner

Det er særlig viktig at medisiner som virker blodfortynnede (Albyl-E, Dispril ol.) sløyfes ca 10 dager før operasjonen. Dersom du er i tvil om dette kan gjøres, må du diskutere dette med den legen som har forordnet disse medisinene. For Marevan vil det bli gjort individuelle avtaler. Vær oppmerksom på at enkelte vitaminer (E-vitaminer og selen) har en slik effekt og også bør sløyfes 10 dager før operasjonen.

Normalt behøver en ikke slutte med p-piller før operasjonen, men dette må i det enkelte tilfelle diskuteres med kirurgen.

NB! Alle må slutte å røyke 2 uker før operasjonen. Hvis ikke, kan operasjonen bli strøket. Du må være røykfri i 3 uker etter operasjon.

For at inngrepet skal medføre minst mulig ubehag for deg, utføres brystreduksjonen i narkose. Aleris Nesttun har landets lengste erfaring med denne type anestesi, med over 10.000 gjennomførte behandlinger. Du sover under hele inngrepet, og vi kan garantere at du ikke merker noe som helst. Selve operasjonen tar vanligvis mellom to og tre timer.

Bestill time hos Aleris i Bergen på tlf. 55 11 80 80 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon i Bergen