Brystforstørrelse i Bergen: Valg av brystprotese

Vi tilbyr silikonproteser fra Mentor og Motiva. Merkene har blitt nøye utvalgt på grunn av sin høye kvalitet og sine flotte resultater ved brystforstørrelse. Vi setter vår ære i kun å tilby det beste til våre pasienter. Med det store sortimentet av proteser fra disse leverandørene er vi sikre på at vi kan tilby det implantatet som vil passe aller best til hver enkelt kvinne.

Mentor er i dag verdens ledende produsent av medisinske implantater for estetisk og rekonstruktiv kirurgi og de har over 30 års erfaring av produksjon og utvikling av brystimplantater. 1995 ble Mentor den første brystimplantat-produsenten som fikk CE-godkjenning og i dag er de en av kun tre leverandører i verden som innehar FDA godkjenning på brystimplantatene sine. FDA (U.S. Food and Drug Administration) regnes for å være verdens strengeste kontrollinstans for godkjenning av medisinske produkter. FDA-godkjenningen er et kvalitetsstempel som viser at implantatene har blitt godkjent i grundige kliniske og vitenskapelige tester. Protesene til Mentor brukes i dag til brystrekonstruksjoner ved alle norske sykehus.

Brystprotesen som gir best resultat for deg

Med det store sortimentet av proteser fra disse leverandørene er vi sikre på at vi kan tilby det implantat som vil passe aller best til hver enkelt kvinne. Protesene gir et naturtro resultat og brystene kjennes naturlig ut ved berøring. Du og din kirurg finner sammen ut hvilken protesetype som vi gi deg det beste resultatet.

Uansett hvilken av disse protesemerkene som blir brukt til din operasjon, gir vi livstidsgaranti på dine brystimplantater!

Størrelse og form

Det finnes mange ulike typer brystproteser og valget mellom ulike størrelser, form og type kan være overveldende. Plastikkirurgen som skal gjennomføre din operasjon, vil gi deg gode råd om størrelse og form samt informere deg om de ulike protesetypene.

Ulike typer av brystproteser

Brystimplantater kommer i mange forskjellige former, størrelser og med forskjellig innhold. I Norge er silikonimplantater vanligst. Det finnes også implantater med et ytre skall av silikon og saltvann inni. Disse var vanligere før men brukes fortsatt en del i andre land, som for eksempel USA. I Norge og Skandinavia regner man med at ca 90 % av brystimplantatene som brukes nå er silikonimplantater, og ca 10 % er saltvann. Grunnen til at man bruker mer saltvannsproteser i USA er at det frem til 2006 var forbudt med salg av silikonproteser. I dag estimerer man at det brukes ca 50 % av hver sort i USA.

Saltvannsproteser kan gi en fin form på brystene men de har en økt tendens til å folde seg. Hos en del kvinner kan man også kjenne at brystene er fylt med vann, spesielt om kvinnen er slank. Det gjør at brystene ikke oppleves helt som naturlige bryster. Saltvannsproteser har også en tendens til å lekke litt, ca 7 % av saltvannsimplantater lekker og må byttes innen 10 år. Derfor anbefaler vi ikke saltvannsproteser som førstevalg.

Silikonimplantater kan være fylt enten med en tyktflytende silikongele eller en kohesiv (fast) silikongele. I dag brukes nesten utelukkende implantater med den faste typen av silikon. De fleste plastikkirurger vil nok mene at dette er den beste og sikreste typen av brystimplantat. De kohesive implantatene kan ha varierende grader av fasthet, fra naturlig bløt til formstabil gele. Vi bruker som regel kohesiv grad 2 ved brystforstørrelser. De er sikre og kjennes naturlige ut. Skallet rundt silikonkjernen består av mange lag for å sikre at implantatet ikke vil bli ødelagt eller lekke. Selv om det skulle bli en rift i en protese med kohesiv gel, vil ikke innholdet i protesen lekke ut. Denne problemstillingen var aktuell tidligere når man brukte silikonolje som fyll og skallet på protesene var mye svakere. Silikon er dessuten ufarlig for mennesker. 

Størrelse på brystimplantatene

Brystimplantatene kommer i mange forskjellige størrelser og former. Ved valg av størrelse tar vi utgangspunkt i dine ønsker. Det er viktig at du blir fornøyd med både størrelse og form. Samtidig er det også viktig å høre på kirurgens anbefaling. Våre kirurger har lang erfaring på dette området og kan si hva som vil se fint ut på din kropp. Vil man ha et mest mulig naturlig resultat tar man utgangspunkt i dine naturlige forutsetninger med brystenes størrelse og form, bredde på brystkassen og så videre. Ut fra disse forutsetningene kan kirurgen si hvilken størrelse og form på implantatet som vil se best ut på deg.

Protesestørrelsene oppgis i cc, som er det samme som milliliter. Man kan også si at det omtrent tilsvarer antall gram på protesen. De vanligste protesene som kvinner velger ligger mellom 250-350 ml. Dette vil gi en økning på mellom 1-2 cup-størrelser for en middels slank kvinne, men dette er selvfølgelig også avhengig av hvilken type BH man bruker.

Implantatenes form

Brystimplantater kommer også i mange ulike former og fasonger. Det finnes runde og dråpeformede (anatomiske) implantater. De runde implantatene er formet som en bolle og denne formen egner seg godt for de aller fleste pasienter. Disse implantatene koster litt mindre enn anatomiske implantater fordi de har en enklere form, men begge typer er av like god kvalitet.

De anatomiske (dråpeformede) implantatene er formet mer som et naturlig bryst. De har mer fylde i nedre del av implantatet enn i øvre. Fra starten av ble denne typen av brystimplantater utviklet for å kunne benyttes ved brystrekonstruksjoner for kvinner som har mistet brystet på grunn av sykdom. Men disse implantatene ble også raskt populære innen estetisk plastisk kirurgi, siden de ofte gir det beste resultatet for kvinner som har svært lite eller ikke noe eget brystvev.

Alle implantater kan rotere bak-frem og det vil kunne endre brystets form.  Anatomiske implantater vil imidlertid også kunne gi en formendring på brystet hvis de roterer sideveis. For å minske denne risikoen utformes disse implantatene kun med ru overflate, slik at implantatet skal feste seg bedre i det egne vevet.

Hvilken type brystimplantat som vil passe best for deg finner du og kirurgen ut av under konsultasjonen. De aller fleste kvinner kan oppnå et fint resultat med runde proteser, men for andre, spesielt de som har svært små bryster som utgangspunkt, kan anatomiske proteser gi det beste resultatet. Vi vil hjelpe deg med dette slik at du får den form, størrelse og fasong som blir mest riktig for deg.

Brystimplantatenes profil

Brystimplantatets profil er et mål på hvor mye implantatet stikker ut fra kroppen, dette kan også kalles for projeksjon. Her finnes det proteser med lav, medium eller høy profil. I praksis innebærer disse ulike profilvariantene at kvinner med smal brystkasse likevel kan velge et større implantat siden volumet til implantatet ikke er låst til en gitt diameter. Man skaper altså volumet i høyden på implantatet istedenfor på bredden. På samme måte kan en kvinne med bred brystkasse velge et implantat med lav profil slik at implantatets diameter dekker hele hennes naturlige bryster.

Når du kommer til konsultasjon hos oss vil kirurgen ta mål på brystkassen din for å fastsette ditt utgangspunkt. Så vil du få prøve forskjellige størrelser med testimplantater som legges i en BH. Vi vil bruke god tid på å forstå og diskutere dine ønsker og kirurgen vil veilede deg gjennom ulike alternativer for å finne den løsningen og det implantat som vil passe deg og din kropp. Dersom dine ønsker eller forventninger ikke kan oppnås eller ikke vil være bra for deg er det vår jobb å rettlede deg. Kvinner som har et ønske om en implantatstørrelse som ikke er egnet for sin kropp kan få store komplikasjoner etterpå og det er vår jobb som leger å sørge for at den situasjonen unngås. Det er viktig å understreke at alle kvinner har ulike forutsetninger og resultatet er i aller høyeste grad avhengig av ditt utgangspunkt. Hvilken type brystimplantat som vil passe best for deg og gi nettopp deg det fineste resultatet, finner du og kirurgen ut av under konsultasjonen.

Vurderer du brystforstørrelse? Aleris i Bergen tilbyr uforpliktende konsultasjon hos plastikkirurg. Bestill time på tlf. 55 11 80 80 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon i Bergen