Brystforstørrelse i Bergen: På operasjonsdagen

BrysrBergen_poperasjon1200x.jpg

Du må være frisk og opplagt operasjonsdagen. Dersom du er forkjølet eller lignende, må du kontakte oss. Operasjonen utføres ikke hvis du har en pågående infeksjon.

Slik foregår en brystforstørrelse

Ved brystforstørrelse har man i prinsippet fire ulike posisjoner man kan legge snittet på. Målet er det samme uansett hvor man legger snittet, nemlig å lage en så presis posisjon for protesen som overhodet mulig i en eksakt tilpasset proteselomme. Både høyden på proteseplasseringen, folden under brystet og hvor mye vev som dekker protesen i alle områder av brystet er av avgjørende betydning for et kosmetisk godt resultat.

Den desidert vanligste metoden er snitt i folden under brystet. Fordelen med snitt i folden under brystet er at det gir god tilgang til protesehulen og man får en presis plassering av den nye nedre folden under brystet. Samtidig har man bra tilgang til området under den store brystmuskelen. Med snitt i folden under brystet klarer man også å plassere protesen i det som kalles «dual plane» (to plan), det vil si at den i øvre del er dekket av brystmuskelen men i under del ligger den over brystmuskelen. Det er også lettere å plassere proteser med formstabilt silikoninnhold, såkalte kohesiv gel proteser hvis man legger snittet i folden under brystet. Også større proteser er relativt greit å plassere uten lange snitt. Ved komplikasjoner eller kapseldannelse er dette en uovertruffen tilgang og man kan i slike tilfeller bruke det gamle arret for korrigering.

Snitt gjennom brystvorten har vært populært, fordi det i enkelte tilfeller kunne gi mindre tydelige arr. Problemet her er at det er vanskelig å unngå å gå igjennom brystkjertelvev. Snitt i armhulen har vunnet en viss grad av popularitet i enkelte miljøer. Et slikt snitt skulle gi arr som ikke umiddelbart trakk oppmerksomheten i retning av brystene. I USA finnes også spesialklinikker som legger saltvannsproteser via snitt i navlen. Via endoskop lager man en tunell opp fra navlen til under den store brystmuskelen. Der lager man blindt en protesehule. Denne metoden egner seg kun for saltvannsproteser.

Før du drar hjemmefra på operasjonsdagen

På operasjonsdagen vaskes hele kroppen igjen godt med Hibiscrub. Såpen skal skylles av med vann og huden tørkes med et rent håndkle. Dette gjør du før du reiser hjemmefra. En time før planlagt operasjonstidspunkt tar du de medisinene du har fått beskjed om av oss.

Operasjonsdagen på klinikken

Når du ankommer operasjonsdagen, får du snakke med kirurgen som også tegner på operasjonsfeltet. Du treffer så resten av operasjonsteamet som består av anestesilege/-sykepleier og operasjonssykepleier. De vil først snakke litt med deg, så gjennomføres desinfiserende vask og du får en nål i armen hvor du får sovemedisinene.

Under operasjonen

Under inngrepet lages et hulrom for protesene enten over eller under brystmuskelen. Inngrepet tar en time. Såret sys igjen i tre lag med sting som forsvinner av seg selv. Såret tapes.

Vurderer du brystforstørrelse? Aleris i Bergen tilbyr uforpliktende konsultasjon hos plastikkirurg. Bestill time på tlf. 55 11 80 80 eller via kontaktskjemaet under.

Jeg ønsker konsultasjon i Bergen