Golfalbue (medial epicondylitt) - Aleris i Bergen

Smerter på innsiden av albuen skyldes gjentatte belastninger i idrett eller arbeid. Smertene skyldes ikke betennelse, men mikrorifter og arrvev i senefestet på det indre albueutspringet (mediale epicondyl).

Diagnosen stilles ved vanlig undersøkelse og eventuelt MR bilder for å sikre diagnosen. Noen ganger kan nerven bak epicondylen (nervus ulnaris) affiseres og smertene stråler ned underarm og ut i lillefinger. Behandlingen er i første omgang uten operasjon i form av hvile, tøyninger, endring av aktivitet og kortisoninjeksjon som må settes rundt og ikke i senen. Dersom plagene ikke gir seg, er operasjon aktuelt.

Operasjonen

Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse og med avslappende medisin. Det legges et snitt på innsiden av albuen. Senefestet lokaliseres og arrvev fjernes. Alternativt kan senen behandles med radiofrekvenselektrode for å få tilheling. Ved operasjon bedres plagene i ca. 80 % av tilfellene, men bare 50-60 % blir helt kvitt plagene.

Generelle råd

Etter operasjonen må man holde armen i ro et par uker og så starte opptrening hos fysioterapeut. Tilbakegang til idrett eller arbeide avhenger av type arbeid eller aktivitet, men en rehabiliteringstid på minimum 6 uker må påregnes.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er sjeldne, men som ved all annen kirurgi er det risiko for sårinfeksjon.

 

For mer informasjon og timebestilling ring 55 11 80 80