Skip to Content

IPL-lysbehandling i Bergen

En behandling av hele ansiktet med IPL gir deg hudfornyelse, forebygger utvikling av pigment og fjerner eller demper pigmentflekker og kar. Det kan være nok med en behandling, dersom målet er å fjerne en pigmentflekk eller ett kar.

IPL kan brukes til å behandle en rekke milde hudproblemer:

  • Fjerner og reduserer pigmentflekker, samt forebygger dannelsen av nye pigmentflekker.
  • Fjerner og reduserer små kar, rødme og rosacea.
  • Demper pigmenterte arr.
  • Stimulerer tilveksten av kollagen i huden.
  • Jevner ut fine linjer.

 

Her på Aleris i Bergen bruker vi ReJuve AFT IPL Hudforbedring. Den benytter Intens Pulset Lys (IPL) for å redusere uønsket pigment og uønskede kar/diffus rødhet. Huden vil få en jevnere tone og et mer ungdommelig utseende.

ReJuve AFT Hudforbedring har et bredt anvendelsesområde og anvendes blant annet for å behandle rosacea, aldersflekker, synlige blodkar, solskadet hud og diffus rødhet. Couperose, diffus rødhet og synlige kar behandles ved at hemoglobinet absorberer lyset. Når temperaturen når 60-65°C koagulerer blodet og blodkarets indre celler påvirkes, noe som leder til at blodkaret koagulerer og kollapser. Ved behandling av pigmentflekker absorberes lyset av melaninet i huden og omdannes til varmeenergi som selektivt påvirker uønsket pigment.

Noen uker etter behandlingen begynner pigmentet å bevege seg opp i huden og det kan synes som en forverring av tilstanden (dette kan sminkes over). Etter to til tre uker har huden blitt lysere og ser generelt bedre ut.

I gjennomsnitt kreves det 2-5 behandlinger med et intervall på ca. 3-4 uker.

Mørk hudtype (hudtype V og VI) egner seg dessverre ikke for behandling.

I enkelte tilfeller kan det oppstå bivirkninger i form av rødhet eller hovenhet, men dette forsvinner etter noen timer. I sjeldne tilfeller kan brannskader oppstå, men dette er svært uvanlig. En slik brannskade leges i løpet av 1-2 uker, oftest uten arr eller pigmentforstyrrelse. En eventuell pigmentforstyrrlese leges normalt i løpet av 2-3 måneder.

La huden hvile fra sol og solarium i en måned før behandling. Unngå sol en måned etter behandling og anvend solfaktor med minst SPF 30.

En behandling av hele ansiktet med IPL gir deg hudfornyelse, forebygger utvikling av pigment og fjerner/demper pigmentflekker og kar. Det kan være nok med en behandling, dersom målet er å fjerne en pigmentflekk eller ett kar.

Vanlige behandlingsområder er ansikt, hals, bryst og hender.

Du kan ta opp igjen arbeid umiddelbart etter behandlingen, det er minimal restitusjonstid. Vi smører deg med en god krem og du også sminke deg rett etter utført behandling. Huden kan oppleves som litt solbrent og man kan bli litt hoven rundt øynene. Pigmentflekker blir mer synlige i to uker etter behandling før de blir borte.

 

Bestill time hos Aleris i Bergen på tlf. 55 11 80 80 eller via kontakskjemaet under.

Jeg ønsker gratis konsultasjon hos kosmetisk sykepleier


Back to top