Skip to Content

Hårfjerning med laser i Bergen

Hos Aleris i Bergen tilbyr vi hårfjerning med Soprano Ice Alma! Denne diodelaseren er den mest avanserte og effektive fårfjeringslaseren på markedet. Den fjerner raskt og skånsomt uønsket hårvekst på ansikt og kropp (eks. overleppe, hakeparti, armhuler, rygg/bryst, bikinilinje og legger/lår). Behandlingen er mer skånsom og gir mindre ubehag enn andre laserbehandlinger.

Laserlyset til diodelaseren absorberes av melaninet (fargestoffet) i hårsekkene og omdannes til varme. Da behandlingen foregår i bevegelse bygges denne varmen gradvis opp, noe som gir en nær smertefri hårfjerning. Ved 70°C ødelegges proteintet i hårceller og hårsekker og dermed kan ikke nytt hår vokse ut igjen.

Hårsekken har tre ulike vekstfaser, anagen, katagen og telogen. Soprano hårfjerning er bare effektiv på hår som er i den anagene (voksende) fasen. Andelen hår i denne fasen varierer beroende på kroppsdel men er i gjennomsnitt 20 - 30%.

Da det bare er hår i den anagene fasen som responderer på behandlingen kreves det at behandlingen gjentas. I de fleste tilfellene kreves det 4‐ 8 behandlinger med et intervall på 4 ‐ 8 uker avhengig av kroppsområde.

Ca. 14 dager etter behandlingen ser man et merkbart resultat ved at 60 ‐ 90% av hårstråene har løsnet. Håret som under behandlingen var i den hvilende fasen kommer til å vokse ut igjen og da er det tid for neste behandling.

På noen ytterst få personer har behandlingen liten eller ingen effekt, årsaken til dette er ikke kjent.

Soprano kan trygt benyttes på de fleste hår- og hudtyper, men generelt gjelder det at jo mørkere hår og lysere hud desto raskere resultat. Hvitt og grått hår reagerer ikke på behandlingen ettersom hårsekkene må inneholde melaning. Rødt pigment kan også være vanskelig å oppnå resultat på med diodelaser.

I noen ytterst få tilfeller kan det oppstå bivirkninger i form av rødhet eller hovenhet, men dette forsvinner etter noen timer. I svært sjeldne tilfeller kan brannskader oppstå, men dette er høyst uvanlig. En slik brannskade leges i løpet av 1-2 uker, oftest uten arr eller pigmentforstyrrelse. En eventuell pigmentforstyrrlese leges normalt i løpet av 2‐3 måneder.

Mellom behandlingene kan håret barberes eller klippes. Unngå voksing og napping. La huden hvile fra sol og solarium i en måned før behandling. Unngå soling av huden i en måned.

 

Bestill time hos Aleris i Bergen på tlf. 55 11 80 80 eller via kontakskjemaet under.

Jeg ønsker gratis konsultasjon hos kosmetisk sykepleier


Back to top