Skip to Content

Artikler - Ernæringsfysiolog

gravid kvinne med stripete genser. foto

Gravid etter slankeoperasjon?

Redusert fruktbarhet er vanlig hos kvinner med fedme. Risikoen for komplikasjoner under svangerskap og fødsel er økt hos overvektige.

Les mer >

jernmangel-ernaring-aleris.jpg

5 skjulte tegn på jernmangel

Rundt 15 prosent av kvinner i fruktbar alder lider av jernmangel, og rundt 3 prosent vil etterhvert utvikle det som kalles jernmangelanemi.

Les mer >

hva er fett ernæring.jpg

Hva er fett?

Fett er et av tre energigivende næringsstoffene vi har i maten vi spiser. I tillegg til å gi oss energi har fett fra kosten andre viktige funksjoner.

Les mer >

trenddietter-ernaring-1200x500.jpg

Hva er en trenddiett?

Trenddiettene vil ofte love enten vektnedgang eller bedret helse, og dette på kort tid. De fremstilles som bedre enn  andre typer dietter eller kosthold.

Les mer >

vitamin d mangel aleris.jpg

Hvorfor trenger kroppen vitamin D?

Mange nordmenn har for lite vitamin D i kroppen, særlig på vinterstid. Huden danner vitamin D ved hjelp av sollys, men på høst- og vinterstid får huden svært få timer med sollys. Derfor er det særlig viktig å gi kroppen et tilskudd av vitamin D på denne tiden. Våre ernæringsrådgivere forklarer hvordan du kan fylle på med vitamin D, og hvorfor det er viktig for kroppen.

Les mer >

gluten-coliaki-1200x500.jpg

Cøliaki - når du ikke tåler gluten

Hva er cøliaki? Hvilke symptomer skal du se etter? Vår ernæringsrådgiver forklarer.

Les mer >

vondt i magen. illustrasjon.

Endometriose og kosthold

Endometriose er en kronisk gynekologisk tilstand som kan føre til store smerter og infertilitet. Mage-tarm symptomer er vanlig i denne pasientgruppen

Les mer >

fløteis i kjeks. foto.

Allergisk eller intolerant - matoverfølsomhet

Teoretisk sett er det en tydelig forskjell på allergi og intoleranse, men i praksis er det ikke alltid like enkelt å vite hva som er forskjellen. Matallergi gir gjennomgående akutte og raskt oppståtte plager. Matvareintoleranse (ikke-allergisk matoverfølsomhet) gir derimot gradvis og mindre dramatisk utvikling av reaksjoner.

Les mer >

Back to top