Vaksine

Aleris har lang og bred erfaring innen vaksinasjon. Vi har kort ventetid!

Reisevaksine

Våre sykepleiere og leger gjør alltid en individuell vurdering av ditt vaksinasjonsbehov basert på reisens varighet, type, reisemål, din alder, medisinske tilstand og hvilke vaksiner du har fra før. Les mer.

Influensavaksine

Dette er en vaksine enkelte grupper anbefales å ta hvert år, fortrinnsvis på starten av influensasesongen, dvs. i perioden september til november.  Les mer.

Aktuelt: Vaksine mot kusma

I disse dager er det påvist tilfeller av kusma hos flere pasienter i Bergen og Trondheim. Ved slike utbrudd anbefaler Folkehelseinstituttet vaksine til personer som ikke tidligere har fått denne, samt de som kun har fått én dose med MMR-vaksine. Du kan ta MMR-vaksine hos oss, ingen ventetid.

MMR-vaksine er en vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder som tilbys som en del av barnevaksinasjonsprogrammet i Norge. Første dose gis ved 15-måneders alder og andre dose når man er 11. Overlege Margrethe Greve- Isdahl ved Folkehelseinstituttet bekrefter at det er mulig å få kusma selv om man er fullvaksinert mot sykdommen.

- Det er beskrevet mindre utbrudd av kusma i andre land med høy vaksinasjonsdekning i befolkningen. Årsaken er at immuniteten mot kusma kan avta med tiden, og at vaksinen beskytter dårligere mot enkelte undergrupper av kusmavirus (1). Samtidig ser vi at de som er vaksinert ofte får et mildere sykdomsforløp og er mindre smittsomme enn uvaksinerte. Selv om noen fullvaksinerte blir syke, er dette antallet lavere enn i en uvaksinert befolkning. Det kan vi se fra antall tilfeller før og etter vaksinen ble innført. Og så vil jeg også presisere at selv om vaksinen ikke alltid gir fullgod beskyttelse mot kusma, er meslinge- og røde hunder-komponentene i vaksinen svært effektive, sier hun videre. (hentet fra Folkehelseinstituttets hjemmeside 11.11.15)

Folkehelseinstituttet anbefaler generelt at alle som ikke har fått to doser MMR-vaksine, får tilbud om dette. Dette gjelder også studenter som kommer til Norge. Hvis man ikke har fått vaksinen før anbefales det at det går minst 3 måneder mellom de to dosene.

Les mer om FHIs anbefalinger i forhold til andre smittevernstiltak og råd til nærkontakter til personer med kusma.

Les mer om MMR-vaksine

Til toppen av siden