Økende trend blant menn

Stadig flere menn velger å benytte seg av plastisk kirurgi. De mest vanlige inngrepene for menn er fettsuging, øyelokksplastikk og fjerning av overflødig hud.

Tradisjonelt sett tenker nok mange først og fremst på kvinner når det er snakk om plastisk kirurgi, men legene på Aleris kan fortelle om en økende etterspørsel fra menn som ønsker å pynte på utseendet.

De to vanligste inngrepene blant norske menn er fettsuging av mage og bryst. Både unge og eldre menn ønsker å få utført dette, opplyser Hilde Bugge, plastikkirurg ved Aleris i Oslo.

Det tredje mest populære inngrepet blant menn er øyelokkskirurgi, både løft av øvre øyelokk og fjerning av poser under øynene.

I motsetning til hva mange kanskje tror, er plastisk kirurgi langt i fra et overklassefenomen. Mennesker med høy status og mye penger er ikke overrepresentert, det er mange ulike typer mennesker som får utført plastisk kirurgi. 

En del av økningen blant menn skyldes nok at det de siste årene har blitt mer utbredt med fedmeoperasjoner, og det store vekttapet medfører ofte problemer med overskuddshud. I tillegg til å være upraktisk i forhold til bevegelighet og fysisk aktivitet, opplever mange at den løse huden er til stor sjenanse rent utseendemessig. Dette uavhengig av om en er mann eller kvinne.

Aleris Overvektsklinikk er ledende innen overvektskirurgi i Skandinavia, og som en følge av dette har sykehuset også gjennom de siste årene fått bred erfaring med plastikkirurgi etter massive vekttap. Erfarne kirurger er viktig for et trygt og pent resultat.

Dette er de mest vanlige plastikkoperasjonene for menn:

- Fettsuging
- Fjerning av mannebryst 
- Fjerning av løs hud
- Øyelokksplastikk

Til toppen av siden