Ofte stilte spørsmål om øyelokkoperasjon

øyelokk spørsmål

Poser under øynene - hvem kan opereres?

Alder er ikke en god indikator på hvem som kan opereres da både genetikk og moderne livsstil kan påvirke den delikate huden under og over øyne. Mange føler at huden rundt øyene får dem til å se både slitne og uopplagte ut, mens andre mister mye av sidesynet på grunn av hengende øyelokk. En øyelokksoperasjon kan være løsningen til disse problemene.

Hvordan blir resultatet?

Du vil se yngre og mer opplagt ut etter en øyelokksoperasjon. Resultatet er tildels avhengig av utgangspunktet dvs. hvordan du så ut før operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre ansiktets karakter. Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig, men at man har blitt 10 år eldre.

 

Tunge øyelokk - hvem kan opereres?

Alder er ikke en god indikator på hvem som kan opereres da både genetikk og moderne livsstil kan påvirke den delikate huden under og over øyne. Mange føler at huden rundt øyene får dem til å se både slitne og uopplagte ut, mens andre mister mye av sidesynet på grunn av hengende øyelokk. En øyelokksoperasjon kan være løsningen til disse problemene.

Påvirkes synet den første tiden etter en øyelokksoperasjon?

Nei, synet påvirkes ikke av en øyelokksoperasjon. Selve salven som du skal bruke den første tiden etter operasjonen kan imidlertid gi et litt tåkete syn de aller første dagene. Noen kan også være plaget med tørrhet på øynene i en periode etterpå. Dette er forbigående.

Hvordan ser jeg ut etter operasjonen?

Den første tiden etter operasjonen er det vanlig med blodutredelser under og over øynene. Det tar ofte opptil 2 uker før de er helt borte, men de er ikke verre enn at de kan sminkes over etter bare noen dager. Likeledes vil det være hevelse under øynene som kommer samme ettermiddag. Hevelsen over øynene når gjerne et maksimum etter 2,5 dager og går så sakte tilbake. Det kan ta opptil 3 måneder før øyelokket er helt normalt.

Arrene etter øvre øyelokk blir liggende i øyelokksfuren og vil være veldig lite synlige. De er ofte røde de to første månedene for å så blekne og bli lyse og fine. Da er de svært vanskelig å oppdage. Dersom det er mye hud i ytterkant av øyet trekkes arret lengre ut og legges i en liten rynke, der den blir tilnærmet usynlig etter noen måneder.

Ofte ser man litt yngre ut efter en øyelokksoperasjon og ansiktet får som regel et mer våkent og opplagt utseende. Selv om operasjonen i høyeste grad gir varig effekt så vil imidlertid aldringsprosessen fortsette. Huden rundt øynene vil fortsette å forandre seg, akkurat som resten av kroppen og mer årene vil det komme mer sig over øyelokkene igjen. Man kan gjøre denne operasjonen flere ganger om ønskelig men det vil være mer naturlig og mer hensiktsmessig å gjøre et panneløft dersom det allerede er gjort øyelokksplastikk én gang. Med et panneløft øker man samtidig avstanden mellom bryn og vipper.

Får jeg mindre rynker rundt øynene etter en øyelokksoperasjon?

Små rynker rundt øynene vil ikke forandres av en øyelokksoperasjon, men større folder vil glattes ut. Skal man fjerne mindre rynker anbefales laserbehandling eller eventuelt botox.

Gratis og uforpliktende konsultasjon 

På konsultasjonen vil du og kirurgen prate om hva du ønsker å oppnå med en øyelokkoperasjon, og diskutere hvilke muligheter som finnes. Kirurgen vil gi grundig informasjon om hva som foregår på selve operasjonsdagen, hva du kan forvente deg den første tiden etter inngrepet, og når du vil se det endelige resultatet. Det er fint om du på forhånd skriver ned alt du lurer på i forbindelse med en øyelokkoperasjon, så du sikrer at du får alle svarene du trenger for å ta en beslutning.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig for å finne en time som passer for deg.

Til toppen av siden