Selve operasjonen

Ankomst

Ved ankomst henvender du deg i resepsjonen. Du blir hentet av sykepleier som hjelper deg med forberedelse før operasjon. Anestesilegen informerer deg om bedøvelsen og kirurgen foretar en opptegning av operasjonsområdet og svarer på eventuelle spørsmål.

Operasjonen

Operasjonen foregår i lokal bedøvelse med søvndyssende medisiner eller narkose. Det settes lokalbedøvende væske i aktuelle regioner som skal fettsuges. Fettsuging utføres gjennom 5-6 millimeter store hull i huden og etterlater seg som regel helt ubetydelige arr. Tiden som brukes på fettsugingen avhenger av hvor store områder som skal fettsuges. Det settes på kompresjonsbekleding og godt med padding rundt innstikksåpningene. Det vil sive væske fra disse etter operasjonen. Når operasjonen er avsluttet blir du kjørt tilbake på oppvåkningsavdelingen. Du observeres av sykepleier inntil du er tilstrekkelig våken og velbefinnende. Plastikkirurgen vil se til deg og informere om det er spesielle forholdsregler du skal ta etter operasjonen.

Smerter

Det kan være smerter umiddelbart etter operasjonen.

Mobilisering

Du vil være oppe å gå kort tid etter operasjonen.

Utskrivelse

Operasjonen utføres dagkirurgisk. Du blir normalt utskrevet fra sykehuset 2-3 timer etter at operasjonen er ferdig. Du får med deg informasjonsskriv med aktuelle telefonnummer til Aleris og kirurgen som opererte deg. 

Sykmelding

Du vil ikke få sykmelding etter fettsuging da dette inngrepet er av kosmetisk indikasjon. Du bør imidlertid ta fri fra jobben 2-10 dager avhengig av yrke du har og omfanget på fettsugingen. 

Til toppen av siden