Etter operasjonen

Kontakt etter utskrivelse

Du vil bli ringt opp av helsepersonell dagen etter operasjonen for at vi skal kunne høre om alt står bra til. Du kan da stille spørsmål du måtte ha. Du får med nødvendige telefonnumre ved utskrivning, slik at du kan komme i kontakt med oss hvis du trenger det.

Smerter

Huden vil være øm og bedøvet i operasjonsområdet og det vil være smerter de første dagene. Du kan derfor ha bruk for noe smertestillende. Du får tilsendt en resept på dette sammen med innkallingsbrevet. Det vil være hevelse og blålig misfarging av huden de første ukene etter operasjonen, men det normaliseres etterhvert

Siving

I de første dagene kan det sive en del fra de små innstikksstedene som følge av væske som benyttes til fettsugingen.

Bandasje

Det settes plaster på innstikksstedene og padding over for å hindre lekkasje. Kompresjonsbekledning legges på umiddelbart etter operasjonen er avsluttet.

Aktivitet og hvile

Det anbefales at du venter med å dusje til 4 dager etter operasjonen. Behold plaster på innstikkstedene og skift til tørre etter å ha dusjet. Du kan kjøre bil når du kan reagere normalt i enhver situasjon. Du kan gå turer, sykle og oppta daglig aktivitet når du måtte ha lyst til det, men vente med trening og hard fysisk aktivitet til 4 uker etter operasjonen. Du kan svømme ca. 4 uker etter operasjonen, når sårskorpene er borte. Det anbefales å være forsiktig med klorvann inntil sårene er helt grodd for å unngå hudreaksjoner.

Kompresjonsbekledning

Det er viktig at du bruker kompresjonsbekledning dag og natt i 4 uker og deretter 2 uker til på dagtid, tilsammen 6 uker. Du kan gjerne bruke dette lenger om du har behov for det.

Tape/plaster

Det anbefales å bruke papirtape over innstikkstedene de første 3 månedene etter operasjonen eller til arrene er bleke. Disse skiftes ca. 1 gang i uken. Skulle huden reagere med kløe og rødme må du slutte eller gå over til silke- eller silikontape.

For å oppnå så pene arr som mulig er det viktig å beskytte arrene mot sollys og solarium de første 12 månedene etter operasjonen. Vi anbefaler beskyttelse av arrene med plaster, klær eller solfaktor med minimum faktor 15.

Fjerning av sting

Det blir vanligvis sydd med tråd som skal fjernes etter 7-10 dager. Du avtaler tid med sykehuset for å fjerne stingene.

Kontroll

Kirurgen tilbyr deg å komme til kontroll 4-6 måneder etter operasjonen. Du må være klar over at resultatet av fettsuging ikke synes før tidligst 3 måneder etter operasjonen. Da er hevelsen mindre og huden har trukket seg sammen. Har du behov for kontroll tidligere, er du velkommen til å kontakte oss. 

Til toppen av siden