Fettransplantasjon

Kroppsforming med fettransplantasjon kan være en meget god metode for deg som har uønsket fett på deler av kroppen, og samtidig et ønske om en moderat forstørrelse av andre deler av kroppen, som for eksempel bryst eller rumpe. En dyktig plastikkirurg kan utføre skånsom fettsuging der du ønsker redusert volum. Ved å behandle fettet forsiktig kan fettcellene flyttes til en annen del av kroppen.

Fett kan i utgangspunktet flyttes til der du måtte ønske. For eksempel egner seg fett godt til å korrigere arr. Det vanligste er imidlertid til forstørrelse av bryster eller sete, altså rumpe. Det er denne teknikken som omtales som «Brazilian butt lift», som da ikke er et kirurgisk løft, men en volumøkning på ønskede steder.

Ved all fettransplantasjon er det viktig at plastikkirurgen har en skånsom teknikk, og flytter moderate mengder fett. Det er en god metode dersom du har ønsker om å bli kvitt overskuddsfett og samtidig ønsker en forstørrelse av en annen del på kroppen. Resultatet vil se og føles helt ekte ut, og du vil kun ha brukt ditt eget vev.

Vanligvis overlever mellom 50–75 % av det flyttede fettvevet på sitt nye sted.  Dette er levende vev, og det er derfor vanskelig å si nøyaktig hvor mye fett som vil overleve i hvert enkelt tilfelle. Hud hos eldre personer har dårligere sirkulasjon enn ung hud, og derfor kan man forvente dårligere overlevelse av fettet med økende alder. Røykere har dårligere blodsirkulasjon i vevet, og da overlever fettcellene i liten grad. Du må være ikke-røyker for å gjøre fettransplantasjon, både flere måneder før, og minst et halvt år etter inngrepet.

Du skal ikke ha planer om å slanke deg dersom du ønsker en fettransplantasjon. Hvis du slanker deg etter en fettransplantasjon vil også det flyttede fettvevet reduseres. Det første halve året er de transplanterte fettcellene noe overfølsomme, og kan være de første som forsvinner ved aktiv slanking.

 En erfaren plastikkirurg kan gi deg råd om fettransplantasjon passer for deg.

Etter fettransplantasjonen må du bruke kompresjonsplagg i ca fire uker, men du kan være i normal aktivitet allerede etter to uker.  Fettvevet som overlever integreres som helt ekte, eget vev og vil oppføre seg deretter. Metoden gir meget små arr i huden, og perioden etter inngrepet er vanligvis lite smertefull.

Her kan du lese mer om brystforstørrelse med eget fett

Til toppen av siden