CO2-laserbehandling

voksen dame co2-laser
Behandling med CO2-laser gir en fornyelse av det øverste hudlaget og har en viss oppstrammende effekt av bindevevet. Huden vil få en jevnere hudfarge og behandlingen kan forminske porestørrelsen og redusere alderspigmentering, rynker og aknearr i huden.


Hvem egner seg for behandling med CO2- laser?

Med alderen kan huden miste noe av spensten og gløden, virke litt livløs og ha en ujevn hudfarge. Det oppstår rynker i huden og disse kan særlig bli markante rundt øynene og overleppe. Mange opplever å få lysebrune flekker i ansiktet (alderspigmentering) som kan oppleves som fremtredende og sjenerende.

Behandling med CO2-laser gir en fornyelse av det øverste hudlaget og har en viss oppstrammende effekt av bindevevet. Huden vil få en jevnere hudfarge og behandlingen kan forminske porestørrelsen og redusere alderspigmentering, rynker og aknearr i huden.   

Holdbarheten av resultatet

Etter en laserbehandling skal man unngå direkte soleksponering og man må benytte dagkrem med minimum solfaktor 30. Det er anbefalt at huden pleies regelmessig. Den naturlige aldringsprosessen fortsetter og resultatet vil forandres over tid. Det er individuelt hvordan kroppen eldes og hvordan dette påvikrer huden. Det er kjent at arvelige faktorer, forandring i vekt samt røyking påvirker aldringsprosessen.

Vi anbefaler ofte å utføre en vedlikeholdsbehandling etter en viss tid for å få et godt resultat på lengre sikt. 

Forundersøkelse og forberedelse av huden

Før beslutningen om en laserbehandling tas kommer du til en uforpliktende konsultasjon hos en plastikkirurg. Du får fortelle om hvilke ønsker du har, og plastikkirurgen forklarer hvilket resultat det er rimelig å forvente. Du blir også informert om behandlingen, hvilken bedøvelse som gis, det postoperative forløpet og mulige bivirkninger og komplikasjoner. Last ned fullstendig pasientinformasjon her

Forberedelse av huden

Du og kirurgen avtaler på konsultasjonen om det er nødvendig med en forbehandling av huden med Vitamin-A syre i en 6 ukers periode før CO2-laserbehandlingen. Fordelen med en forbehandling er at huden tåler laserbehandlingen bedre.

Laserbehandlingen må utsettes om du har en aktiv herpes eller pågående infeksjon i ansiktet, herunder akneutbrudd. Du skal ikke ha benyttet medikament som benyttes til behandling av alvorlig eller langvarig kviser/akne det siste året før laserbehandlingen finner sted. 

Om selve laserbehandlingen

Behandlingen utføres med en Ultrapulset CO2-laser som er den mest utprøvde laseren på markedet. Behandlingen foregår i full bedøvelse/narkose. Lengden på behandlingen er avhengig av området som behandles. Selve behandlingen er en kontrollert sliping av det øverste laget av overhuden. Bindevevet i underhuden stimuleres til gjenoppbygging av nye elastiske fibre.

Når behandlingen er avsluttet blir du kjørt tilbake på oppvåkningsavdelingen. Du observeres av sykepleier inntil du er tilstrekkelig våken og velbefinnende. Det er påført vaselin på områdene som er behandlet. Plastikkirurgen vil se til deg og informere om det er spesielle forholdsregler du skal ta etter behandlingen.

Behandlingen utføres dagkirurgisk. Det vil si at du normalt blir utskrevet fra sykehuset 2 timer etter behandlingen ferdig. Du får med deg informasjonsskriv med aktuelle telefonnumre til Aleris og kirurgen som har behandlet deg.   

Gjør det vondt?

Huden oppleves varm og solbrent, men det er vanligvis ikke forbundet med sterke smerter. Du vil føle bedring med moderat smertestillende og kjøling.

Til toppen av siden