Slik forebygger du hjerteinfarkt

Finn ut hvordan det egentlig står til med hjertet ditt.

Mange bekymrer seg for hjertet sitt på grunn av hjertesykdom i familien, smerter, tungpust eller ubehag. Det bidrar gjerne til bekymringen at de aller fleste også kjenner noen som har blitt rammet av hjertesykdom. Problemene kan oppstå plutselig, og kan derfor være vanskelige å oppdage før skade har skjedd. Men hvis du sjekker risikosituasjonen din og hvordan hjertet ditt har det, ligger mulighetene til rette for å sterkt å redusere faren for akutte hendelser.

Bestill time på web

 

Mange syke

Selv om dødeligheten ved hjertesykdom har gått kraftig ned grunnet gode behandlings- og forebyggingsmuligheter, er det et stort antall mennesker i Norge som lever med ulike typer hjertesykdom og usikkerheten dette medfører. Folkehelseinstituttet regner med at mellom 12.000 og 15.000 mennesker får akutt hjerteinfarkt hvert år.

- Mer enn hver annen nordmann får problemer med hjertet på et eller annet tidspunkt i livet. I mange tilfeller kunne tilstanden vært unngått eller bedre behandlet dersom den ble oppdaget i tide. Derfor ønsker vi i Aleris å ta hjertet på alvor, og gi våre pasienter profesjonell undersøkelse, behandling og oppfølging, forteller hjertespesialist Morten Alexander Schei.

Avdekker risiko

Hjerteundersøkelsen gir spesialisten informasjon om ditt hjertes struktur og funksjon. Ved å undersøke hjertets størrelse, blodgjennomstrømning og bevegelighet av klaffer og hjertekammervegger, kan kardiologen avdekke risiko for hjertesykdommer slik at disse kan forebygges.

Hjertespesialist Morten Alexander Schei forklarer at mange hjertesykdommer kan forebygges svært effektivt.

- Det er viktig å oppdage problemer med hjertet så tidlig som mulig, slik at vi kan hindre varige skader på hjertet og videre utvikling av sykdommen, sier Schei.

På bakgrunn av resultatene fra undersøkelsene og prøvene, vil legen gi deg en tilbakemelding med status, råd og veiledning. Hvis du ligger i faresonen for å utvikle hjertesykdom, kan forebygging spille en stor rolle i å holde hjertet ditt friskt. Noen ganger kan begynnende skade på hjertet, for eksempel «voksende hjerte» relatert til høyt blodtrykk, gå tilbake til det normale dersom det oppdages i tide.

- Vi har gode data på at medisiner og livsstilsendringer kan mer enn halvere faren for å utvikle alvorlig hjertesykdom for de som er i risikosonen, forteller Schei.

Hjertesykdom kan forebygges gjennom riktig kosthold, trening, livsstilsendringer og medisinering. Aleris hjelper deg med å sette opp en plan for din hverdag, som gir hjertet ditt de beste forutsetningene for å fortsette å banke jevnt og trutt.

- Hvis du har symptomer eller føler deg i risikosonen, bør du få sjekket hjertet ditt. De fleste hjerteproblemer kan oppdages med det riktige utstyret, og det finnes god behandling, forklarer Schei.

Slipp bekymring

Det er slitsomt å bekymre seg for helsen, spesielt når det gjelder hjertet. En hjertesjekk hos Aleris vil gi deg svarene du trenger, enten du er frisk, må ta forebyggende grep eller trenger behandling.

Til toppen av siden