Ultralyd (ikke fosterdiagnostikk)

Ultralyd (ikke fosterdiagnostikk) er en rask og enkel undersøkelse som krever spesialkompetanse og hos oss gjennomføres av trenede leger (radiologer).

Kontakt oss

Aleris Røntgen

Aleris Røntgen har avdelinger rundt omkring i hele Norge. Se her for å finne en avdeling nær deg og utfyllende informasjon om de ulike avdelingenes tilbud, kontaktdetaljer og priser.

Ved ultralyd anvendes lydbølger istedenfor røntgenstråling for å avbilde organet som undersøkes. Ultralyd anvendes for å avdekke sykdom i organ som lever, galleblære, bukspyttkjertel, milt, nyrer, urinblære, blodkar og muskler. Vaginal ultralyd kan fåes hos en av våre gynekologer, ultralyd av brystene kan gjennomføres ved vårt Brystdiagnostiske senter og prostata ved vårt Kompetansesenter for prostatakreft. Biopsier under ultralydveiledning er under etablering ved vårt Kreftsenter. Vi gjør ultralyd ved mistanke om blodpropp (DVT), men problemstillinger som venøs insuffisiens, nyrearterier og halskar kan vi ikke tilby.

Svar på undersøkelsen vil bli sendt henvisende lege samme dag som undersøkelsen er gjort.

Hvordan få time?

Man kan bestille time over telefon, mail eller ved personlig fremmøte. Vi må ha en henvisning for å kunne gjennomføre undersøkelsen. Denne kan du få hos din fastlege, spesialist eller andre som har rett til å henvise til radiologiske undersøkelser. Alle henvisningsblanketter kan brukes - selv når man ikke er henvist til Aleris. 

Når vi mottar henvisningen, kan det være at vår radiolog endrer undersøkelsesmetode ut i fra hva som er best egnet i forhold til problemstilling på henvisningen. Svar på undersøkelsen sendes til henvisende instans, og vilsendes fra oss innen 5 arbeidsdager etter undersøkelsen.

Dersom du har noen spørsmål vedrørende undersøkelsen, ber vi deg ta kontakt med oss i forkant.

Har du ikke henvisning til røntgen?

Bestill time hos lege ved Aleris - eller kontakt din fastlege.

Medisinsk personell kan laste ned henvisningsblankett her


Røntgen
MR
CT

Til toppen av siden