Rosacea

Rosacea er en kronisk inflammatorisk hudsykdom som kjennetegnes ved rødhet i ansikt, synlige blodkar, akneliknende nupper, papler og pustler. Aleris tilbyr tverrfaglig kompetanse, hvor hudlege og kosmetisk sykepleier har et tett samarbeid for å kunne gi deg den mest effektive behandlinge.


Rosacea er en vanlig hudlidelse, 10 – 15 % av befolkningen rammes av denne hudlidelsen. 

Diagnosen stilles av våre hudleger. I alvorlige tilfeller er antibiotikabehandling nødvendig, det vil i hvert enkelt tilfelle bli vurdert av våre hudleger.

Målet med behandlingen er å redusere inflammasjon og overaktiv talgproduksjon samt forebygge utbrudd.

Medisinsk hudprogram

Riktig hudpleie er en vesentlig faktor i behandlingen. Våre kosmetiske sykepleiere vil sette opp et hudprogram fra den medisinske hudserien fra  ZO Medical/ ZO Health. Rozatrol er et aktivt serum som minsker irritasjon og rødhet, reduserer overflødig talg, gjenoppbygger og styrker huden, samt øker cellefornyelsen. Dette er en unik krem som settes inn i et behandlingsprogram for deg med rosacea. Du vil under behandling få tett oppfølging av våre kosmetiske sykepleier.

Laserbehandling

Mange med rosacea har godt synlige blodkar. Disse kan behandles med laserbehandling. Energien fra laseren blir tatt opp av de røde blodcellene, dette fører til en varmeutvikling som ødelegger blodårene. Laserbehandlingen må gjentas 1-3 ganger for å oppnå ønsket resultat, og dte må gå 4-6 uker mellom hver behandling. 

Til toppen av siden