Aknebehandling

Aleris tilbyr tverrfaglig kompetanse hvor hudlege og kosmetisk sykepleier har et tett samarbeid for å kunne gi deg den beste og mest effektive behandlingen til din hudtilstand.

Akne er en vanlig hudlidelse som skyldes en betennelsestilstand i talgkjertlene forårsaket av økt talgutskillelse, og talg som blokkerer hårsekkene. Årsakene er sammensatt. Akne forekommer som oftest i ansikt og øvre del av kroppen, det vil si på bryst og rygg.

Behandlingen bestemmes på bakgrunn av type akne og alvorlighetsgrad. Det er viktig å oppsøke hudlege for å få en vurdering av din akne. I alvorlige tilfeller er antibiotikabehandling nødvendig, og det vil i hvert enkelt tilfelle bli vurdert av våre hudleger.

Behandling av akne

Målet med behandlingen er å kontrollere talgproduksjon, samt redusere inflammasjon og bakteriedannelse. Både systemisk og lokal behandling brukes for å redusere talgproduksjon og hindre tilstoppede talgkjertler.

Akne deles inn i mild, moderat og alvorlig grad. En mild grad av akne, komedoakne, er en ikke-inflammatorisk lidelse, som ses som svarte/hvite hudormer. Denne formen for akne kan behandles med hudprogram fra ZO.

Moderat akne, akne vulgaris, kjennetegnes av papler og pussfylte pustler (kviser, rød hevelse).

Alvorlig akne ses som noduli (kuler) og cyster under huden, akne conglobata. Ubehandlet vil denne type akne føre til arr i huden. Her kreves medikamentell behandling som skrives ut av våre hudleger.

Riktig hudpleieprodukter er en viktig faktor i aknebehandlingen, og kan være nyttig for å forebygge fremtidige akneutbrudd.  Produkter som inneholder mye fettstoffer kan forverre huden din. Våre kosmetiske sykepleiere vil sette sammen et behandlingsprogram fra den medisinske hudkremserien ZO. Gode renseprodukter i kombinasjon med aktive kremer er en nøkkel i behandlingen.

Behandling av arr etter akne

Ubehandlet kan alvorlig grad av akne resultere i arr i huden.  Dersom du har aknearr, tilbyr vi effektive behandling for dette. Våre kosmetiske sykepleiere vil ut fra arrets art sette sammen en behandlingsplan for å redusere synligheten av arrene dine. Ofte kombineres flere behandlingsalternativer, som Dermapen, skinbooster og medisinsk peeling.

Til toppen av siden