Knuter på skjoldbruskkjertelen

Har du fått påvist knuter i skjoldbruskkjertelen, eller lurer fastlegen din på om du har struma eller kreftknuter i skjoldbruskkjertelen? Hos oss møter du spesialister innen fagfeltet. Vi har ingen ventetid, og du trenger ikke henvisning.

Hos oss vil du få en komplett utredning med klinisk undersøkelse, ultralyd med evt celleprøve av skjoldbruskkjertelen og stoffskifteprøver. Du vil umiddelbart få svar på om celleprøven er godartet eller gir mistanke om kreft.

Senest etter en uke vil du få svar på om du trenger videre oppfølging, om du trenger operasjon hos oss eller må henvises til sykehus. 

Hvis blodprøvene gir mistanke om stoffskiftesykdom, kan vi henvise deg til hormonlege(endokrinolog) for videre oppfølging.

Har du hatt operasjon for kreft i skjoldbruskkjertelen og har oppfølging utenfor sykehus, kan vi også tilby kontroller hos oss.

I Norge har 50% av alle kvinner og 20% av alle voksne menn godartede knuter i skjoldbruskkjertelen. Selv om disse ikke er farlige, kan de vokse og gi symptomer som svelgvansker, kvelningsfornemmelse eller heshet. I enkelte tilfeller kan knutene eller struma oppleves kosmetisk skjemmende. Ved utpregede symptomer kan det bli anbefalt operasjon. 

Kontakt oss

Oslo

Til toppen av siden