Pressemelding: Den danske eldreministeren gjester Arendalsuka - Valgfrihet og verdighet i eldreomsorgen

Ikke bare har Danmark egen eldreminister. Danske kommuner plikter å gi eldre valgmuligheter innenfor eldreomsorgen. Kan Norge lære noe av Danmark? Møt Danmarks eldreminister på frokosttreff og seminar tirsdag 15. august under Arendalsuka!

Valgfrihet og verdighet i eldreomsorgen er høyaktuelle temaer i valgkampen og i den norske samfunnsdebatten som sådan. Hva slags alderdom ønsker vi for våre eldre? Aleris Omsorg Norge har invitert den danske eldreministeren Thyra Frank til å fortelle om hvordan Danmark jobber med og tenker rundt eldreomsorg, og slik gi inspirasjon til alle som er interessert i eldreomsorgen i Norge. Kan vi lære noe av Danmark?

Thyra Frank er en kjent og kjær foredragsholder for norske kommuner og helsearbeidere har et sterkt engasjement for eldres velferd og rettigheter. Frank har gjennom mesteparten av sitt yrkesliv arbeidet for å skape en bedre eldreomsorg, både som sykepleier, leder i eldreomsorgen, Folketingsmedlem og nå som Ældreminister. Thyra Frank står fast på at eldre er like ulike som personer som yngre og har derfor de samme behov for individuell behandling og tilrettelegging som yngre.  

Miriam Toft, administrerende direktør for Aleris Omsorg Danmark vil også orientere om samarbeid med 25 % av Danmarks kommuner og betjening av mer enn 4000 eldre.

 Det er to muligheter for pressen å møte eldreminister Thyra Frank tirsdag 15. august:

  1. 1. Frokosttreffet finner sted tirsdag 15. august i Alerishusets kantine på Myra, Arendal, Moldfaret 19 (venstre side rett etter avkjøring Romstølen) i tidsrommet 09:00-09:30.
  1. 2. Seminaret finner sted tirsdag 15. august klokken 13:00-14:00 i DNB auditorium, Peder Thommesensgate 12 (inngang Strandgaten) og er åpent for alle. Se link til seminaret her: 

https://www.arendalsuka.no/event/user-view/5420 

Om Thyra Frank

Thyra Frank er Danmarks eldreminister. Hun har bakgrunn som sykepleier, sykehjemsforstander, Folketingsrepresentant og nå Ældreminister i Danmark. Frank sto for en kulturendring i eldreomsorgen gjennom driften av Lotte-sykehjemmet i København på slutten av 80-tallet. Sykehjemmet er senere besøkt av en rekke norske helsearbeidere og kommuner som søkte inspirasjon og fornyelse av den norske eldreomsorgen. Thyra Frank har også vært en meget populær foredragsholder for norske helse- og omsorgsarbeidere og norske kommuner. Hennes engasjement for de eldres verdighet, og sin utradisjonelle lederstil og evne til å få folk med seg til å skape en ny eldreomsorg har satt varige spor i eldreomsorgen i både Danmark og Norge.  Oslo og mange andre kommuner har etablert Lotte-sykehjem etter Thyra Franks modell.  Aleris Omsorg Norge har utviklet sin omsorgsmodell etter inspirasjon fra blant annet Thyra Frank. https://www.regeringen.dk/ministrene/ældreminister-thyra-frank/ 

 

For mer informasjon, kontakt: 

Geir Lægreid

Aleris Omsorg Norge

Mobil: 952 00 475

Mail:    geir.lagreid@aleris.no

 

Kjell Einar Karlsen

Aleris Omsorg Norge Region Vest

Mobil: +47 975 925 32 

Mail:    kjell.einar.karlsen@aleris.no 

Til toppen av siden