Aleris gjennomfører 7 ukers selvledelsesprogram for ungdom

Aleris Ungplan og BOI AS Region Sør Skien gjennomfører fra 3.februar til 15. april 2014 programmet FROG Online Identity for 10 unge deltakere. FROG Online Identity er et verktøy, en metode og strukturert fremgangsmåte for å lykkes med å assistere unge mennesker i deres innsats for selvutvikling og vekst.

Programmet passer spesielt godt til individer som trenger motivasjon og selvtillit for å gå tilbake til skole eller arbeid. Læringsplattformen består av en nøye sammensatt og strukturert workshop, og et webbasert læringsverktøy, FROGs.no.

Programmet gjennomføres med 25 fulle dager i løpet av de 7 ukene og deltakerne jobber online på den unike digitale læringsplattformen mellom samlingene.

 
Skiens-utviklet program, Aleris er kursholdere

Metoden er utviklet av lyk-z & døtre, som er en familieeid virksomhet med hovedkontor i Skien. Lyk-z & døtre fikk prisen fra Ferd-konsernet som årets sosiale entreprenør i 2012 for Frog-programmet. 

Kursholdere er Mats Uverud Nyegaard og Trond Garborg. Førstnevnte har jobbet i Aleris Ungplan & BOI siden 2008 som miljøterapeut og arbeids- og aktivitetsansvarlig, sistnevnte har jobbet i Aleris siden 2001 som avdelingsleder og fagkonsulent.


Både Aleris-ungdom og ungdom utenfra kan delta

Kursholderne er forventningsfulle og entusiastiske i forhold til gjennomføring av programmet. Kurset harmonerer at Aleris, med sin erfaring i å tilrettelegge for ungdommers forandring og utvikling, spisser innsatsen for at ungdommer skal bli i stand til å håndtere skole og arbeidsliv, da dette er en vesentlig beskyttelsesfaktor for risikoutsatt ungdom.

Programmet er aktuelt både for ungdom som er plassert i Aleris-systemet og ungdom utenfra.

 

For mer informasjon, kontakt:

Trond Garborg 
Tel: 992 06 742 
E-post: trond.garborg@aleris.no

Mats Uverud Nyegaard            
Tel: 482 62 374                 
E-post: mats.uverud.nyegaard@aleris.no

Til toppen av siden