Nyheter / Pressemeldinger

Förändring i Aleris styrelse

04-04-18

I syfte att lägga ytterligare fokus på sin roll inom Wallenbergstiftelserna kommer Peter Wallenberg Jr efter åtta år att avböja omval till Aleris styrelse.

Røde Kors Klinikk 100 år

15-12-17

I år er det 100 år siden Røde Kors Klinikk åpnet på Frogner. Bygget er modernisert og tilpasset moderne sykehusdrift, men Aleris har tatt godt vare på mye av barokkstilen til det vakre bygget, hvor det har vært sykehusdrift siden 1917. 

Aleris har inngått samarbeid med Klinikk for Alle!

14-11-17

Aleris samarbeider med Klinikk for Alle for å kunne tilby et skreddersydd og strømlinjeformet behandlingsopllegg for alle med muskel- og skjelettplager.

Intervju med Grethe Aasved i Spekter: "Lever av å tenke annerledes"

24-08-17 

Aleris ønsker å ta ansvaret for pasientene gjennom hele forløpet; ikke bare stykkevis og delt. – Da får pasientene best kvalitet og service, og vi bidrar samtidig med å utvikle «pasientens helsetjeneste», mener Aleris-sjef Grethe Aasved. Les intervjuet her. 

Ærespris til Pøbelprosjektet

22-08-2017 

Grunnlegger og leder for Pøbelprosjektet, Eddi Eidsvåg og Arne Husjord tildeles Jonas-prisen for sin medvirkning til å skape et romsligere og mer tolerant samfunn. Prisen deles ut av Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. 

Intervju med Erik Sandøy: "Jeg har blitt vant til kritikken om å være velferdsprofitør"

16-08-2017 

"Jeg har blitt vant til kritikken om å være velferdsprofitør", sier adm.dir. i Aleris Omsorg Norge i et stort intervju med Fri Fagbevegelse. På 1970-tallet var Sandøy aktivist og kjempet mot institusjonsomsorgen. I dag leder han Norges største selskap innen privat velferd. Les intervjuet her.

Pressemelding: Mulighetenes verden - et liv med brukerstyrt personlig assistanse

16-08-2017 

Opplev et sterkt møte med Torstein Lerhol, født med spinal muskel atrofi, under Arendalsuka onsdag 16. august. Han forteller om BPA, og viser hvordan BPA ordningen er et samfunnsøkonomisk verktøy for å få mennesker med nedsatt funksjonsevne inn i arbeidslivet.

Pressemelding: Pilotprosjekt gir bedre psykisk helsehjelp for barn og unge i barnevernet

14-08-2017 

Bedre psykisk helsehjelp for barn og unge i barnevernet er høyaktuelt og bredt etterspurt. Villa SULT og Aleris har i snart et år samarbeidet om å tette gapet mellom psykiatri og barnevern i barnevernsinstitusjoner. De første erfaringene fra pilotprosjektet presenteres tirsdag 15. august under Arendalsuka.

Pressemelding: Den danske eldreministeren gjester Arendalsuka

11-08-2017 

Ikke bare har Danmark egen eldreminister. Danske kommuner plikter å gi eldre valgmuligheter innenfor eldreomsorgen. Kan Norge lære noe av Danmark? Møt Danmarks eldreminister på frokosttreff og seminar tirsdag 15. august under Arendalsuka!

Aleris Omsorg Norge er på Arendalsuka!

11-08-2017 

Aleris Omsorg Norge har egen stand og et spennende program under årets Arendalsuke. Se hele programmet her.

Ny Aleris-rapport: Velferdsprofitørene

28-06-2017 

Aleris blir iblant kalt velferdsprofitør av enkelte politiske miljøer, organisasjoner og i pressen. Nå har Aleris Omsorg Norge laget vår egen Velferdsprofitør-rapport der vi forklarer hva vi legger i begrepet, og hva vi mener utfordringene og løsningene er. Les rapporten her.

Pressemelding: Pøbelprosjektets arbeid i 2016 sparer samfunnet for 3,1 milliarder kroner

12-06-2017 

En ny rapport fra DNV GL anslår at de 776 personene som i 2016 deltok i Pøbelprosjektet på oppdrag fra NAV, sparer samfunnet for hele 3,1 milliarder kroner. Pøbelprosjektet gir også en rekke andre positive samfunnseffekter. Det virker, bruk oss mer! Vi er gode nok! 

Aleris utvikler musikkterapi i hele Aleris Omsorg Norge

24-03-2017 

Temaet består av Viggo Krüger (koordinator), Karen Bårdsen (Bergen), Christine Wilhelmsen (Oslo), Manna Frøyland (Trondheim), Jelena Golubovic (Oslo) og Runa Bosnes Engen (Oslo). 

Pressemelding: Pøbelprosjektet hjalp over 400 deltakere over i jobb, skole eller lære i 2016

24-03-2017 

I 2016 har Pøbelprosjektet hjulpet 444 deltakere ut av ledighet og inn i arbeid, skole eller lære som et skritt nærmere arbeidsdeltakelse. Dermed er hele 8 av 10 deltakere som fullførte Pøbelprosjektets kurs i 2016 ute av lediggang.

Intervju med Finn Skårderud: Sammen er vi gode

06-02-2017 

Finn Skårderud tror Aleris-Villa SULT-samarbeidet vil gi viktig kompetanseutvikling om temaet ikke bare i barnevernet i Norge, men også utenfor landets grenser.

Aleris Park i Finansavisen

06-02-2017 

På Frogner i Oslo har et nytt botilbud dukket opp, der spreke eldre har like kort vei til privatsykehus, som til fortauskafé, skriver Finansavisen 4. februar 2017 om Aleris Park. 

Liselott Kilaas: Ti år med tjenesteinnovasjon

31-01-2017 

Da Liselott Kilaas i 2006 begynte som administrerende direktør i Aleris i Norge ønsket hun å koble sin erfaring fra konkurranseutsatt næringsliv med de gode fagfolkene. Les intervju med Aleris' avtroppende konsernsjef her.

Årsrapport for 2015

26-01-2017 

Aleris har i 2016 for første gang utarbeidet en konsernfelles årsrapport. Rapporten er nå klar på norsk, og gjelder for 2015. Rapporten finner du her.

Styrker kompetansen på spiseforstyrrelser i barnevernet

06-12-2016 

Aleris Barnevern og Villa SULT/Institutt for spiseforstyrrelser har inngått et langsiktig samarbeid for å bedre tilbudet til barn og unge i barnevernet med spiseforstyrrelser og liknende problematikk.

Pressemelding: Pøbelprosjektet går sammen med Aleris

02-12-16

Aleris Omsorg Norge og Pøbelprosjektet går sammen for å styrke tilbudet til mennesker som av forskjellige årsaker står utenfor arbeidslivet.

Pressemelding: Curato er nå en del av Aleris

29-08-16

Fra og med i dag kan Aleris som eneste private helseaktør tilby hele verdikjeden av helsetjenester i alle helseregioner, sier administrerende direktør Grethe Aasved. 

Pressemelding: Rickard Gustafson ny ordförande i Aleris styrelse

26-08-16

Pressmeddelande Investor: Rickard Gustafson är föreslagen som ny styrelseordförande i Aleris, ett helägt dotterföretag till Patricia Industries. Rickard är vd och koncernchef i SAS och har gedigen bakgrund från ledande befattningar inom internationella tjänsteföretag.

Pressemelding: Ny konsernsjef i Aleris – pressemelding Investor

17.08.16

Styret i Aleris har utnevnt Alexander Wennergren Helm til ny konsernsjef. Alexander er i dag konsernsjef i Hultafors Group og har dokumentert erfaring fra å utvikle høykvalitets tjenester for krevende kunder. Alexander tiltrer sin nye stilling senest i februar 2017. 

Pressemelding: Aleris kjøper Curato

13.06.16 

– Dette er et paradigmeskifte for den private helsetjenesten i Norge, sier Aleris Helse-sjef Grethe Aasved.

Aleris styrker satsingen på forskning og utvikling

03.06.16

Forsknings- og Utviklingsfondet som ble etablert i Aleris i 2013, blir nå permanent.  Les mer 

Ny Aleris-rapport om enslige mindreårige

25.05.16

I brosjyren "En god start", beskriver vi hvordan vi arbeider for å lykkes med omsorgssentre for enslige mindreårige asylsøkere, og bosetting av enslige mindreårige flyktninger med opphold. Les rapporten her.  Les mer 

Organisasjonsendringer i Divisjon Aleris Omsorg Norge

09.05.16

Som del av en sterkere satsing på velferdsteknologi i virksomhetsområdet Omsorgstjenester, er det gjort organisasjonsendringer i Divisjon Aleris Omsorg Norge.  Les mer 

Fortsatt god vekst for Aleris

21.04.16

Aleris' omsetning gikk opp i årets tre første måneder, til 2,376 milliarder kroner (2,066 kvartal 1 2015). Det fremgår av Investors rapport for kvartal 1, som presenteres i dag.  Les mer 

Ny utgave av Aleris-magasin

18.03.16

I nyeste utgave av ALERIS-Magasinet kan du lese om tilrettelagte seniorboliger, interaktiv trening i miljøterapi, Aleris' støtte til veldedighetsarbeid i India og mye mer! Du kan lese bladet på nett nå, og om kort tid vil du finne det rundt omkring på sykehusene våre.  Les mer 

Liselott Kilaas på 19.plass i rangering i næringslivsmagasinet Veckans Affärer

11.03.16

Liselott Kilaas, konsernsjef i Aleris, er å finne på 19. plass i det svenske næringslivsmagasinet Veckans Affärers rangering av Sveriges mektigste kvinnelige direktører.  Les mer 

Aleris-Hamlet kjøper Hospitalet Valdemar i Ringsted, Danmark

10.03.16

Aleris-Hamlet Hospitaler har 9. mars 2016 inngått avtale om kjøp av Hospitalet Valdemar i Ringsted og blir dermed representert med sykehus i alle fem danske regioner.  Les mer 

Aleris kjøper Arena Helseinnovasjon (Caretech AS)

04.03.16

Aleris Omsorg AS har 15. februar kjøpt aksjemajoriteten (51 %) i e-care-selskapet Caretech AS. Les mer 

Bra resultat for Aleris i 2015

28.01.16

Aleris fortsetter å vokse og nådde i fjor en omsetning på 8,5 milliarder SEK (7,5 milliarder SEK i 2014). Det fremgår av Investors informasjon ved årsslutt 2015. Les mer 

Ny rapport om Kvalitet i Helse & Omsorg i Aleris

19.11.15

Kvalitet er grunnlaget for hele Aleris' virksomhet: Er vi ikke gode nok, får vi verken pasienter eller offentlige avtaler.  For første gang har vi nå beskrevet Aleris' systematiske kvalitetsarbeid i en rapport. Her beskriver vi Aleris’ kvalitetsorganisasjon, seks kvalitetsmål vi vil jobbe etter og viser eksempler på hvordan vi etterlever disse målene.
Les mer

Pressemelding: Teres er fra i dag en del av Aleris

02.11.15

I dag starter arbeidet med å samle fagmiljøene ved det som nå er Norges største private sykehuskjede. Med Teres på laget har Aleris Helse rundt 600 medarbeidere ved 15 klinikker på ti steder i Norge, og en omsetning på omtrent 1 milliard norske kroner. Les mer 

Ny rapport om Forskning og utvikling i Aleris

26.10.15

For første gang har vi laget en rapport om Forsknig og utvikling i Aleris. Les mer

Ny ekonomi- och finansdirektör till Aleriskoncernen

20.10.15

Sara Jinnerot har utnämnts till ekonomi- och finansdirektör (CFO) för Aleriskoncernen. Les mer

Aleris betaler kun skatt i Skandinavia

29.09.15

28. september 2015 sendte NRK2 den danske dokumentaren "Danmark selger ut" der blant annet Aleris omtales. Da programmet ble sendt i Danmark i november 2014 kom Aleris med informasjonen under, som vi nå gjentar i forbindelse med at programmet er sendt i Norge. Les mer

Aleris støtter hjelp til flyktningene

07.09.15

Aleris har besluttet å gi 200 000 kroner til Røde Kors og Redd Barna for å hjelpe den store gruppen mennesker som nå er på flukt fra sine hjemland. Les mer

Ny rapport om samfunnsansvar i Aleris

03.09.15

I rapporten "Samfunnsansvar i helse & omsorg 2015" beskriver vi vårt arbeid for bærekraftige helse- og omsorgstjenester i Skandinavia, og gir eksempler på hvordan Aleris med alle våre 9000 medarbeidere sammen kan bidra positivt for samfunnet. 
Les mer

Pressemelding: Aleris får kjøpe Teres – og forandrer det private Helse-Norge

01.09.15

1. september 2015: Konkurransetilsynet har godkjent Aleris' kjøp av Teres Medical Group AS. – Dette er en veldig god dag for Aleris, Teres og pasientene våre. Nå starter vi for alvor jobben med å bygge opp komplette helsehus i alle landets helseregioner, sier administrerende direktør i Aleris Helse, Grethe Aasved. Les Mer

Aleris-medarbeidere med i Røde Kors' Årsrapport

06.05.15

Konsernsjef Liselott, Alejandra og Fouzia fra Aleris er med i et flott oppslag i Røde Kors' årsrapport for Kvinnefeltet for 2014! Røde Kors fremhever støtten fra Aleris til Stella Røde Kors kvinnesenter, og vårt bidrag til inkluderende arbeidsliv gjennom Praktikantprogrammet. Les mer

Ny person i Aleris' konsernledelse

07.04.15

18. mai 2015 tiltrer Marie Wickman Chantereau som sjef for virksomhetsområde Specialistvård Stockholm. Hun kommer også til å inngå i Aleris' konsernledelse.
Les mer

"Aleris Omsorg Norge" – Ny divisjon i Aleris

24.02.15

Aleris Ungplan & BOI og Aleris Omsorg er siden 1. januar 2015 gått sammen til ny divisjon. Den nye divisjonen heter Aleris Omsorg Norge og er under ledelse av Erik Sandøy. Les mer

Pressemelding: Aleris kjøper Teres Medical Group

24.02.15

Oslo 24. februar 2015: Aleris har inngått avtale om kjøp av Teres Medical Group AS og styrker dermed posisjonen som et av Skandinavias ledende private helse- og omsorgsforetak. Les mer

Filippa Reinfeldt går inn i Aleris' konsernledelse

19.12.14

Filippa Reinfeldt, tidligere blant annet landstingsråd i Stockholms lens landsting, vil fra 1.februar 2015 tiltre som ansvarlig for forretningsutvikling og public affairs i Aleris på skandinavisk nivå. Hun vil også inngå selskapets konsernledelse.
Les mer

Aleris støtter Røde Kors' arbeid med å bekjempe ebola-viruset i Vest-Afrika

10.09.14

Over 2000 mennesker er til nå døde av det største ebola-utbruddet som noen gang er rapportert. Aleris har derfor besluttet å støtte vår samarbeidspartner Norges Røde Kors med 100 000 kroner i arbeidet med å bekjempe ebola-viruset som herjer i Vest-Afrika. Les mer

Største private bidragsyter til forskning

10.07.14

De siste fem årene har de tre største stiftelsene i Wallenbergstiftelsene bevilget over 5,4 milliarder svenske kroner til svensk forskning. Wallenbergstiftelsene er hovedeieren i Investor, som eier Aleris. Les mer

Les Aleris' første rapport om samfunnsansvar!

12.05.14

For første gang har Aleris sammenfattet vårt arbeid for bærekraftige helse- og omsorgstjenester i rapporten ”Samfunnsansvar i helse og omsorg 2014”. Les mer

Aleris forskningsfond deler ut 2,5 millioner kroner

28.04.14

Interessen for Aleris forsknings- og utviklingsfond har vært stor. Nå er det klart at 16 forskningsprosjekter er tildelt 2,5 millioner svenske kroner. Les mer

Aleris gjennomfører 7 ukers selvledelsesprogram for ungdom

14.03.14

Aleris Ungplan og BOI AS Region Sør Skien gjennomfører fra 3.februar til 15. april 2014 programmet FROG Online Identity for 10 unge deltakere. Les mer

Rapport - Krevende omsorg

10.01.14

Noen mennesker har så alvorlige psykiske eller atferds- og/eller rusproblemer at de ikke er i stand til å fungere i samfunnet uten omfattende hjelp og oppfølging. Les mer

Brobyggerpris for å få folk ut i arbeidslivet

09.12.13

Arbeidsmarkedsbedriften Mindus ga i november Brobyggerprisen til Aleris Ungplan & BOI, for å få inn folk på ulike arbeidsmarkedstiltak. Les mer

Kom Nærmere 10 år!

20.11.13

I november feiret "Kom Nærmere" 10-årsjubileum i Fana Kulturhus. En rekke prominente gjester fra politikk, myndigheter, fagfolk og andre fra lokal og regionalmiljøet deltok. Les mer

Kure gård blir avlastningshjem

15.10.13

Aleris skal åpne et avlastningstilbud for personer med psykiske lidelser på Kure gård på Rygge. Les mer

Ny konsernsjef i Aleris – pressemelding Investor

Til toppen av siden