Personvern- og cookiepolicy

Behandling av personopplysninger 

Aleris Helse AS samler inn personopplysninger fra deg gjennom registrering av kontaktinformasjon i interesseskjemaer o.l. på våre nettsider eller gjennom en tredjeparts tjeneste.

Beskyttelse av dine private opplysninger er viktig for oss.  Vi vil kun bruke ditt navn og andre personopplysninger i overensstemmelse med personopplysningsloven. Vi henter inn slik informasjon kun i de tilfeller det er relevant for oss og for din befatning med Aleris. Behandling av disse personopplysningene skjer i henhold til norsk personvernlovgivning, som har som formål å sikre dine opplysningers konfidensialitet, integritet, tilgjengelighet og kvalitet.

Kontaktinformasjon som telefonnummer eller e-post brukes til å ta kontakt med deg som har registrert en timebestilling eller meldt interesse for å sette opp en konsultasjon med lege. Ved timebestilling på nett ber vi deg om å oppgi personnummer. Du kan trygt fylle inn dette og annen sensitiv informasjon i bestillingsskjemaet. Dataene overføres kryptert med SSL og lagres innenfor Norsk Helsenett.

Du har rett til å få innsyn i informasjonen som er lagret om deg og du kan be om å få slettet informasjon.

Ønsker du å få innsyn i informasjonen vi har om deg eller har andre henvendelser knyttet til personvern ta kontakt her: info.oslo@aleris.no

 

Bruk av cookies på Aleris.no

Aleris anvender cookies for å forbedre din opplevelse når du besøker våre nettsider. Det betyr at du etterlater deg elektroniske spor ved bruk av aleris.no. Cookies på aleris.no brukes til trafikkmåling, optimering av sidens innhold samt til å understøtte vår online markedsføring. Ved å bruke hjemmesiden aksepterer du samtidig at Aleris benytter cookies som beskrevet nedenfor, med mindre du har valgt å deaktivere cookies i din nettleser. Deaktiverer du cookies (se veiledning nedenfor), kan du oppleve at visse sider, som krever cookies, ikke kan vises korrekt.


"Cookie-paragrafen":

 § 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett

2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

Hva er en cookie?

En cookie er en liten, passiv tekstfil som blir lagret på brukerens datamaskin, smartphone eller tablet. Den gjør det mulig å gjenkjenne brukerens datamaskin og samle inn informasjon om hvilke sider og funksjoner brukerens nettleser besøker. Cookies er anonyme og inneholder ingen personlige opplysninger. De kan derfor ikke identifisere deg, din datamaskin eller om datamaskinen brukes av én eller flere personer. Den kan heller ikke spre datavirus eller andre skadelige programmer.

Permanente eller midlertidige cookies

Cookies kan være "midlertidige" eller "permanente". De midlertidige cookiene er knyttet til det aktuelle besøk på hjemmesiden og slettes automatisk når du lukker din nettleser. De permanente cookiene vil derimot bli lagret på ditt utstyr. Permanente cookies sletter seg selv etter en viss periode, men vil bli fornyet hver gang du besøker hjemmesiden.

Tredjeparts cookies

Vi benytter oss også av tredjepartscookies på aleris.no. En tredjepartscookie er en cookie som plasseres av andre enn Aleris selv. f.eks Facebook. Det kan f.eks være til analyseformål eller anonym tracking av trafikk på tvers av hjemmesider. For informasjon om deres cookies- politikk henvises det til de respektive leverandørers hjemmesider.


Oversikt over cookies på Aleris.no

Nedenfor finner du en mer detaljert oversikt over cookies på Aleris.no.

Nødvendige cookies (egne cookies)

På aleris.no bruker vi en rekke cookies som er nødvendige for at siden kan fungere etter hensikten. Det kan eksempelvis være til å huske hva du senest har søkt på, så du ikke trenger å taste inn alt forfra i søkefeltet, og til å huske om du allerede har sett informasjonen om bruk av cookies.

Preferanse-cookies (egne cookies)

Disse cookiene brukes til å sikre en optimal brukeropplevelse på hjemmesiden. Det er f.eks valgte preferanser slik som språk, eller andre valg som gjør navigasjonen enklere. Det samles ikke inn personlig identifiserbare data med denne type cookies.

Drifts- og optimeringscookies (tredjeparts cookies)

Disse cookiene anvendes til å samle informasjon for å optimere vår nettside, så den besøkende får en god brukeropplevelse og raskt kan finne den ønskede informasjonen. Det kan f.eks være registrering av brukerens operativsystem og nettleser for å oppnå optimal visning, eller analyse av besøksatferd mtp. forbedring av navigasjonen.

Vi bruker Google Analytics for å analysere hvordan brukerne anvender hjemmesiden og hvor de kommer fra. Cookien fra Google Analytics inneholder en tilfeldig generert ID, som anvendes til å  gjenkjenne nettleseren, når brukeren laster en nettside som bruker Google Analytics. Cookien inneholder ingen personlige opplysninger og anvendes kun til webanalyse. De opplysningene som cookien samler inn om din bruk (trafikkdata, herunder din IP-adresse), sendes til og lagres på Googles servere i USA.

Du kan deaktivere cookies fra Google Analytics her


Marketing - anonym tracking på tvers av hjemmesider (tredjeparts cookies)

Marketing cookies brukes til å samle inn informasjon om brukernes atferd og lagrer disse dataene til retargeting når brukeren har forlatt siden. Slik kan vi målrette online annonser på bakgrunn av brukeratferd på siden, og se effekten av vår annonsering. Våre cookies registrerer ingen personlige opplysninger, og data er anonymt.

Følgende marketing cookies anvendes på aleris.no:

o Google Tag manager bruker cookies til styring og innsettelse av script

o Adwords benytter cookies til konverteringssporing av annonsering i Googles søkeresultater.

o Retargeting – anonym tracking til målretting av annonser på tvers av nettsider

o Facebook cookies brukes til konverteringssporing, når en besøkende er kommet via Facebook. 

Se veiledning for å slette eller blokkere cookies (dansk)

 Type Formål
ASP.NET_SessionId Sessionscookie som sendes til nettleseren. Den anvendes når du åpner din nettleser og går til en hjemmeside, som implementerer ASP.NET. Denne cookien slettes når du lukker nettleseren. 
_RequestVerificationToken  Hash vi setter for å verifisere at et skjema sendes fra vår hjemmeside og ikke fra et annet domene.
AlerisCookies  Inneholder informasjon om at brukeren har akseptert at Aleris’ hjemmeside anvender cookies, så besøkeren ikke behøver å godkjenne ved hvert besøk.
_ga  Settes for å kunne skille brukerne i analytics (anonymt)
Aleris_context  Hash vi setter for å verifisere at et skjema sendes fra vår hjemmeside og ikke fra et annet domene.
Til toppen av siden