Terapitilbud

Sykehjemmet har fysioterapeuter, ergoterapeut og personlige trenere som ivaretar og tilrettelegger aktivitet og trening for våre beboere.

Fysisk aktivitet er svært viktig for mange av våre beboere, og fallforebyggende grupper under ledelse av fysioterapeut og personlig trener har blitt et viktig og effektivt tiltak.

Vi benytter også ny og spennende teknologi for å motivere til fysisk aktivitet: Høsten 2017 startet vi opp med Motiview sykler: Dette er sykling på ergometersykkel foran en TV-skjerm som tar med deltakeren "på tur" i utvalgte løyper. Her kan man for eksempel dra på sykkeltur til Bygdø allé, oppover Karl Johans gate, i Bergen eller Tønsberg, eller Paris!

Vi har også to musikkterapeuter på huset som tilbyr individuell musikkterapi til beboere med behov for dette.

Det finnes både fotpleier og frisør som tilbyr behandling til beboerne. 

Terapihunder

På Lambertseter har vi opprettet et samarbeid med NODAT (Norsk organisasjon for dyreassistert terapi) og har fast besøk av terapihunder.

Terapihunder er hunder som er trent for sosialterapeutiske oppgaver. Hundene kommer på besøk til våre beboere, og blir koset og klappet med enten i grupper, eller hos en og en beboer.

Hundene er et kjærkomment innslag på sykehjemmet, og våre beboere utrykker stor glede over besøk av sine firbente venner.

Til toppen av siden